Chocolade ganache koekjes - Gwenn's Bakery
Chocolade Koekjes

Chocolade ganache koekjes

Ik ben dol op koekjes en op chocola. Dus leek het me perfect om deze chocolade ganache koekjes te maken! Eigenlijk super simpel als recept en je bent zo klaar. Je maakt namelijk een snel zanddeeg met cacao om ook deze helemaal chocolade te maken. Deze vul je na het bakken met wat ganache (of Nutella) voor een lekker romig en rijk koekje. Je kunt de chocolade ganache koekjes natuurlijk in allerlei vormen maken of zelfs vullen met andere soorten ganache of crèmes.

Chocolade ganache koekjes - Gwenn's Bakery

Recept: Chocolade ganache koekjes

200 gr patentbloem
50 gr cacaopoeder
125 gr roomboter (koud)
100 gr poedersuiker
4 gr zout
60 gr amandelmeel
1 ei

Vulling: 150 gr chocoladeganache of Nutella

Bereiding:

  • Wrijf de bloem, cacaopoeder en de boter tussen de handen (of in de standmixer) tot een zanderig geheel. Meng de poedersuiker, zout en amandelmeel erdoor. Voeg tot slot het ei toe en kneed kort tot het deeg een bal vormt.
  • Vervolgens moet je het deeg kort “fraiseren” op het aanrecht. Dit betekent dat je met je handpalm het deeg in 3 tot 4 keer voor je uit strijkt en hiermee het zanddeeg goed homogeen maakt.
  • Wikkel het deeg goed in met plasticfolie en laat ten minste 1 uur rusten in de koelkast.

  • Verwarm de oven vast voor op 175°C en leg een vel bakpapier op de bakplaat.
  • Rol het deeg uit tot 3mm dikte en steek er rondjes uit van 6cm doorsnee. Steek bij de helft van de koekjes een gaatje uit van zo’n 2,5cm. Bak de rondjes in 17 tot 20 minuten gaar en laat ze goed afkoelen op een rooster.
  • Smeer op de dichte koekjes (dus zonder gaatje in het midden) steeds een beetje ganache of Nutella en dek af met een koekje (met gaatje). Druk ze iets samen zodat het mooi plakt.
  • Voor een extra afwerking kun je ze nog licht bestrooien met wat poedersuiker of cacaopoeder.
Chocolade ganache koekjes - Gwenn's Bakery
Chocolade ganache koekjes - Gwenn's Bakery

Laat een reactie achter