Pizza met rucola en parmaham - Gwenn's Bakery
Hartig

Pizza met rucola en parmaham

Deze pizza met rucola en parmaham is echt veel te lekker!!! Sowieso is pizza een favoriet gerecht bij mij en ik kan ook intens genieten van het zelf maken van verse pizza’s. Zo maak je zelf gewoon het lekkerste deeg welke je kunt afmaken met allerlei lekkere toppings naar wens! Nu is een pizza met rucola met parmaham geen nieuw recept en staat bij zowat elke goede pizzeria altijd op de kaart. Maar zelf maken is gewoon het leukst toch?! Verder heb je eigenlijk alleen wat tomaten, verse rucola, Parmezaanse kaas en topkwaliteit mozzarella en Parmaham nodig.

Weet je nog niet zo goed hoe je zelf lekker pizzadeeg kunt maken en bakken? Kijk dan eens naar mijn basisrecepten: Klassiek pizzadeeg en Napolitaans Pizzadeeg. De eerste variant is de klassieke en meest bekende versie en iets makkelijker en vooral sneller te maken. Napolitaans pizzadeeg vind ik zelf toch wel lekkerder met zijn mooie dikke rand. In beide basisrecepten staan alle stappen duidelijk beschreven en hiermee kun je het zelf makkelijk maken thuis! Zorg wel voor een goede pizzasteen van (liefst) zo’n 3cm dikte voor het beste resultaat.

Recept: Pizza met rucola en parmaham

1 bol (250 gr) vers pizzadeeg (zie recept Napolitaans Pizzadeeg of Klassiek pizzadeeg)
Semolina of maïsmeel
60 gr tomaten in blik (liefst San Marzano tomaten)
100 gr mozzarella (goed uitgelekt)
handvol rucola
50 gr Parmezaanze kaas (vers stuk)
olie/zout/peper naar smaak
3-4 plakken Parmaham (goede kwaliteit!)

Bereiding:

  • Verwarm de oven minstens 1 uur voor op 250 ℃ met de pizzasteen in het midden van de oven.
  • Druk een bol pizzadeeg plat met de handen in wat semolina of maïsmeel. Gebruik geen bloem want dit brandt erg aan tijdens het bakken.
  • Rek het deeg beetje bij beetje uit door de zijkant van de pink en hand te gebruiken. Druk de rand van het deeg niet plat (laat circa 1cm vrij) en draai het deeg langzaam mee terwijl je het voorzichtig uitrekt. Verwijder overtollig semolina en leg het op een schoon stuk van de werkbank of direct op de pizzaschep.
  • Hak de tomaten heel fijn of pureer ze en voeg een snufje zout toe. Smeer een dun laagje tomaat uit over de pizzabodem tot net aan de rand. Verdeel de mozzarella erover in stukjes of plakjes en breng op smaak met wat zout en zwarte peper uit de molen.
  • Plaats de pizza met behulp van de pizzaschep op de pizzasteen en bak in enkele minuten gaar.
  • Sommige ovens worden net niet heet genoeg (of de steen is niet genoeg opgewarmd). Dan kan het beter zijn om de bodem heel kort voor te bakken met alleen de tomatensaus. Hierna de toppings erop doen en verder bakken tot alles mooi gaar is.
  • Schep de pizza uit de oven en verdeel de Parmaham, Parmezaanse kaas en rucola erover. Snijd in punten, serveer direct en geniet!

Laat een reactie achter