Vijg en walnoten bliss balls - Gwenn's Bakery
Friandises Vegan

Vijg en walnoten Bliss balls

Deze vijg en walnoten bliss balls zijn echt super lekker! Een leuke variant op energierepen en een heerlijk vegan en raw recept! De vijg en walnoten maken een lekker deegje welke je tot balletje kunt draaien, of gewoon als repen kunt vormen. Met wat kokos, kaneel en chocolade erbij krijg je pas echt een echt smaakbom waar je zonder al teveel schuldgevoel van kunt blijven snoepen!

Vijg en walnoten bliss balls - Gwenn's Bakery

Recept: Vijg en walnoten Bliss balls

200 gr walnoten
200 gr gedroogde vijgen
40 gr kokosrasp
1 el. kaneelpoeder
snuf zout
100 gr chocolade (puur, melk of wit naar wens)
100 gr kokosrasp

Bereiding:

  • Maal de noten fijn in een foodprocessor. Let op dat je niet te lang maalt, want dan kan de olie uit de noten komen en het mengsel te warm worden.
  • Hak de vijgen grof en maal ze verder met de walnoten tot een nog iets grove mix.
  • Breng het op smaak met de kokos, kaneel en zout. Eventueel kun je zelfs nog wat druppels vanille-extract toevoegen voor wat extra smaak.
  • Om het makkelijker tot balletjes te kunnen draaien kun je nu het mengsel tot een dikke plak uitrollen of drukken en iets laten opstijven in de koeling. Ook kun je er hierna voor kiezen om juist repen te snijden.
  • Snijd de plak in vierkantjes en draai elk stukje tot een mooi rond balletje. Laat het opnieuw goed afkoelen en opstijven in de koelkast.
  • Smelt de chocolade au bain-marie (je hoeft niet te tempereren). Dompel een balletje in de chocolade en draai in je handen boven de chocoladekom om overtollige chocolade te verwijderen. Als je juist wel een dikkere laag chocolade wilt dompel je de balletjes goed onder en haal je het er met een vork uit.
  • Leg het balletje in de kokosrasp en bedek rondom met kokos. Ga door tot alle balletjes klaar zijn en bewaar het in de koelkast of op kamertemperatuur.

Vijg en walnoten bliss balls - Gwenn's Bakery

Laat een reactie achter