Warme chocolademelk - Gwenn's Bakery
Chocolade

Warme chocolademelk (Franse stijl)

Warme chocolademelk is echt zo’n lekker warm en winters drankje voor als het goed koud is buite!. Vooral kinderen zijn er dol op, maar een echte warme chocolademelk met pure chocolade vind ik nog steeds heerlijk hoor! Als je dan van buiten komt en snel op wilt warmen is dit het perfecte drankje!

Mijn recept voor warme chocolademelk is dus niet met cacaopoeder. Dit vind ik niet zo lekker en het mist naar mijn mening de echte chocoladesmaak. Deze versie met echte chocolade staat ook wel bekend als de Franse of Parijse chocolademelk. In vele cafés en brasseries in Parijs wordt het ook precies zo geserveerd. Vaak krijg je dan zelfs de gesmolten chocolade in de kop zelf. De hete melk zit dan in een kannetje ernaast om zelf te schenken en mengen. Maak het af met een lekkere toef slagroom of voor een volwassen drankje doe je er een scheutje lekkere rum in!

Klik hier voor meer recepten met chocolade.

Warme chocolademelk - Gwenn's Bakery

Recept: Warme chocolademelk

450 ml volle melk
50 ml slagroom
160 gr pure chocolade
1/2 vanillestok
Scheutje rum (optioneel)

Bereiding:

  • Verhit de melk, slagroom en de vanille (zaadjes en stokje zelf) op laag vuur tot er stoom vanaf komt maar het nog niet kookt. Laat de vanille intrekken terwijl het geheel afkoelt tot lauwwarme temperatuur.
  • Verhit het opnieuw tot net voor het kookpunt en giet door een fijne zeef op de chocolade. Laat de warme chocolademelk een minuut staan en meng goed tot alle chocolade is opgelost.
  • Serveer direct terwijl het nog heet is of warm het later opnieuw langzaam op au bain-marie. Heerlijk met een grote toef slagroom of zelfs een kleine scheut lekkere rum erin.

Warme chocolademelk - Gwenn's Bakery

Foto’s: Isa Blom – www.isavision.nl

2 Reactie

Laat een reactie achter