Arnhemse meisjes - Gwenn's Bakery
Koekjes

Arnhemse meisjes

Arnhemse meisjes zijn heerlijke typisch ouderwets Hollandse koekjes die je echt heel erg snel en makkelijk kunt maken. Je hebt eigenlijk alleen maar wat vers (of koelvers) bladerdeeg nodig en een beetje kristalsuiker. Het bladerdeeg zal iets rijzen in de oven en mooi luchtig en krokant bakken. De suiker zorgt voor de heerlijke zoete smaak en een extra crunch in het koekje. Hiermee zijn Arnhemse meisjes voor mij echt lekker ouderwetse koekjes waar ik als banketbakker natuurlijk dol op ben. En een recept wat naast erg lekker ook nog eens zo makkelijk te maken is kan iedereen alleen maar blij van worden! Wat ook fijn is is dat je er zoveel of weinig van kunt maken als je wilt.

Arnhemse meisjes - Gwenn's Bakery

Recept: Arnhemse meisjes

1/2 recept vers bladerdeeg (of 1 pak koelvers bladerdeeg)
kristalsuiker

Bereiding:

  • Maak eerst het verse bladerdeeg volgens mijn klassieke bladerdeeg recept en laat het voldoende rusten in de koelkast. Als je koelvers bladerdeeg gebruikt hoef je niets uit te rollen en kun je gelijk door met het uitsteken van de rondjes.
  • Rol het deeg uit tot 4-5 mm dikte op een licht met bloem bestoven werkblad. Verwijder na het rollen zoveel mogelijk overtollig bloem.
  • Steek nu rondjes van circa 4 cm doorsnede uit het bladerdeeg, gebruik hiervoor een ronde uitsteker. Probeer zo strak mogelijk tegen elkaar te steken zodat je zo min mogelijk deeg over hebt.
  • Strooi een laagje suiker op het werkblad en leg hier een rondje bladerdeeg op. Bedek weer met wat suiker en rol uit tot een ovaal van circa 8-9 cm. Keer eventueel om zodat de suiker goed aan beide kanten zit.
  • Schud de overtollige suiker af en leg de Arnhemse meisjes naast elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat 30 minuten rusten en bak ze circa 15 minuten op 220 °C in de voorverwarmde oven tot ze mooi goudbruin en krokant zijn.

 

Arnhemse meisjes - Gwenn's Bakery

Laat een reactie achter