Gin Lime Macarons - Gwenn's Bakery
Macarons

Gin Lime Macarons

Man wat ben ik dol op macarons! En deze Gin lime macarons zijn echt een van mijn allerlekkerste smaken ooit! Ik heb mij voor deze smaak laten inspireren door de Gin-Tonic, al jaren een van de meest populaire cocktails ter wereld. Nu is Tonic een lastige smaak voor in een macaron dus heb ik dit vervangen door limoen. Een macaron kan namelijk erg zoet zijn, maar het frisse van de limoen in dit recept geeft het echt meer balans. En de limoen samen met de Gin is echt waanzinnig!!! Een macaron met een vleugje alcohol maakt het leven gewoon mooier haha!

Wil je ook het volledige macaron basisrecept nog lezen? Klik dan hier! Daar vind je ook veel tips+tricks voor de perfecte macarons in jouw eigen keuken.

Gin Lime Macarons - Gwenn's Bakery

Recept: Gin Lime Macarons

Recept voor circa 25 gevulde macarons 

Macarons
150 gr amandelmeel
150 gr poedersuiker
55 gr eiwit (1)
groene + gele kleurstof (optioneel)
– – –
150 gr kristalsuiker
50 gr water
55 gr eiwit (2)

Gin Lime ganache
200 gr witte chocola
  
75 ml slagroom
25 ml Gin (merk naar keuze)
rasp en sap van 1 limoen

Bereiding:

Macarons

 • Zeef de amandelpoeder en poedersuiker en meng hier het eerste deel eiwit doorheen. Het moet nu op een dikke marsepein lijken.
 • Optioneel: verdeel vanaf nu alles in 2 gelijke delen om 2 verschillende kleuren te hebben voor de gin lime macarons. Kleur de delen naar wens geel + groen of een andere kleur.
 • Kook de kristalsuiker en water in een pan tot 118°C. Klop het tweede deel eiwit schuimig zodra de suikersiroop 115°C is. Als de suikersiroop 118°C is giet je deze in een dun straaltje langs de wand van de mengkom. Klop verder tot de meringue iets is afgekoeld maar nog warm aanvoelt.
 • Meng 1/3 van de meringue door de amandelpasta om familie te maken. Voeg de rest van de meringue toe en meng goed door tot het beslag begint te glimmen en in een vloeiende beweging van de spatel glijdt.
  • Deze stap heet macaroneren (of macaronage) en is de belangrijkste stap in het recept.
 • Spuit gelijke rondjes van 4cm op een bakplaat met bakpapier. Sla de bakplaat een paar keer lichtjes op het aanrecht om wat luchtbellen eruit te laten.
 • Laat de macarons 30 minuten drogen tot ze niet meer aan de vinger plakken als je ze aanraakt. Verwarm intussen de oven voor op 150°C (hetelucht!).
 • Bak de macarons nu zo’n 13-15 minuten gaar (afhankelijk van jouw oven). Haal ze uit de oven en neem het bakpapier gelijk van de bakplaat af. Laat deze op een rooster of het aanrecht glijden om af te koelen.
 • Als de macarons volledig afgekoeld zijn kun je ze makkelijk loshalen van het bakpapier en vullen.

Gin-lime ganache

 • Breng de slagroom en Gin tegen de kook aan en giet als deze goed heet is op de chocolade. Zorg dat alles gemengd is en laat kort staan om de chocolade te helpen smelten.
 • Voeg de rasp en 1 eetlepel sap van de limoen toe. Pureer het met een staafmixer tot een gladde ganache en laat nog 24 uur opstijven op kamertemperatuur (afgedekt). Pas hierna is deze perfect ‘gekristalliseerd’ en kun je de macarons gaan vullen.
 • Vul de macarons met de gin-lime ganache en laat 24 uur rijpen in de koelkast.
Gin Lime Macarons - Gwenn's Bakery

Laat een reactie achter