Speculaas rondo's - Gwenn's Bakery
Friandises Koekjes

Speculaas rondo’s

Met dit recept voor speculaas rondo’s maak je zo een heerlijke twist op de klassieke rondo. Juist in het najaar en in de winter is het tof om te bakken met speculaaskruiden. En dat is ook eigenlijk het enige verschil met de klassieke rondo’s. Door de kruiden toe te voegen geef je het geheel direct een heerlijke smaak van speculaas. Je kunt speculaaskruiden ook heel eenvoudig zelf maken: zie hier hoe je dit simpel zelf kunt doen. Het eindresultaat zijn deze leuke speculaas rondo’s die ook wua smaak veel weg hebben van de bekende gevulde speculaas of zelfs gevulde (speculaas)koeken.

Speculaas rondo's - Gwenn's Bakery

Recept: Speculaas rondo’s

Voor zo’n 10 rondo’s

200 gr roomboter, ongezouten
160 gr lichte basterdsuiker
snuf zout
1/2 ei
125 gr Zeeuwse bloem
125 gr patentbloem
5 gr bakpoeder
10 gr speculaaskruiden (zelf maken? klik hier)

250 gr amandelspijs
1 ei

Extra:
Blanke (garneer) amandelen
1 ei, losgeklopt

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  • Draai de boter glad of plastisch, voeg daarna de basterdsuiker en zout toe.
  • Voeg het halve (!) ei toe en meng weer kort. Draai hierbij geen lucht in je deeg.
  • Tot slot doe je de patentbloem, Zeeuwse bloem en bakpoeder erbij. Werk het kort door tot een deegbal en laat een uurtje opstijven in de koelkast.
  • Meng het amandelspijs met het ei en bewaar in een spuitzak. Vet de rondoringen in met boter of bakspray.
  • Rol het deeg voor de speculaas rondo’s uit tot 4-5mm dikte en steek er rondjes uit van 6cm doorsnede. Deegresten kun je opnieuw uitrollen om zo alle rondo’s te kunnen maken.
  • Leg in elke rondoring een schijfje deeg, zorg dat het goed tegen de zijkanten van de ring aan zit. Spuit een dop amandelspijs op het deeg.
  • Steek nu de schijfjes deeg uit voor de bovenkant (ook 6cm) en bestrijk dit licht met losgeklopt ei. Leg er een of meerdere amandelen op en bestrijk nogmaals licht met ei. Leg deze deegplakjes voorzichtig en netjes bovenop de amandelspijs in de rondoring.
  • Bak de speculaas rondo’s in 17-20 minuten mooi gaar en bruin. Laat ze even afkoelen en haal ze hierna uit de ringen.

Je kunt voor de rondo ringen natuurlijk lagere tartelette ringen nemen, ikzelf gebruik het liefst deze rondoringen. Lekker hoog en dus ook geschikt voor allerlei andere gebakjes zoals de Fondant au Chocolat.

Speculaas rondo's - Gwenn's Bakery


Laat een reactie achter