Kokosmakronen met chocolade - Gwenn's Bakery
Chocolade Friandises Koekjes

Kokosmakronen met chocolade

Kokos en chocolade zijn smaken die voor elkaar gemaakt zijn! Reden genoeg dus voor mij om deze kokosmakronen met chocolade te maken. Vaak zie je een soort kokosmakroon of koekje omhuld in chocolade, maar dit wilde ik nu net even anders doen. Zo krijg je weer een heel ander baksel dan de Bounty 2.0 (van Kees Raat) die al een tijdje op mijn blog te vinden is. De basis van mijn eigen kokosmakronen met chocolade zijn dus gewoon vrij klassieke makronen, maar extra lekker met een zachte vulling van chocoladeganache erin.

Recept: Kokosmakronen met chocolade

Voor circa 10-12 stuks

Ganache
100 gr pure chocolade
100 ml slagroom
15 gr roomboter

Kokosmakronen
200 gr kristalsuiker
200 gr geraspte kokos
125 gr eiwit
snufje zout

Bereiding:

Ganache

  • Smelt de chocolade au bain-marie. Breng de slagroom tegen de kook aan en schenk in 3 keer (al roerend) op de gesmolten chocolade. Meng tot slot de boter erdoor en roer tot een glanzende ganache. (Voeg voor extra smaak eventueel nog een snufje fleur de sel toe).
  • Giet het in een siliconen vorm met halve bolletjes van zo’n 3cm. Een ijsblokjesvorm is ook prima hiervoor. Laat het een nacht opstijven in de vriezer.

Kokosmakronen

  • Verwarm de oven voor op 180 ℃.
  • Meng de suiker, kokos en eieren in de mixer tot een homogene massa. Maak de handen iets vochtig en draai een balletje van zo’n 5cm van de kokos. Doe hier een half bolletje ganache in en bedek weer dit met de kokos (je mag geen ganache meer zien). Ga zo verder tot alle kokos op is. Het kan zijn dat er meer ganache is dan nodig, dit kun je gebruiken voor een andere keer of als smeuïge vulling gebruiken voor lekkere koekjes.
  • Leg alle kokosmakronen met chocolade nu op een met bakpapier beklede bakplaat en bak zo’n 20 minuten tot gaar. Laat iets afkoelen en eet ze nog iets warm of helemaal afgekoeld.

Laat een reactie achter