Saucijzenbroodjes - Gwenn's Bakery
Hartig

Saucijzenbroodjes

Saucijzenbroodjes zijn niet alleen heerlijk, ze zijn ook erg leuk om te maken! Ik ben er zelf echt dol op en eet ze (iets te) graag, maar ik ben soms toch teleurgesteld in de smaak als ik ze ergens koop. Daarom maak ik ze liever zelf zodat ik ze precies kan maken zoals ik ze lekker vind. In het recept hieronder gebruik ik een mix voor gehaktkruiden, maar hier kun je zelf natuurlijk naar eigen inzicht mee variëren. Gebruik specifieke kruiden of een mix die je zelf het lekkerst vindt of geef er zelfs een twist aan. Zo kun je bijvoorbeeld kaas en oregano of zelfs sojasaus en sesamzaadjes gebruiken. In elk geval kun je ze zelf thuis gewoon net zo lekker maken als de ambachtelijke bakker!

Recept: Saucijzenbroodjes

Voor circa 12 stuks

1/2 recept voor bladerdeeg
3 sneetjes bruin brood (zonder korst)
150 ml melk
1 tl. gehaktkruiden
1 tl. mosterd
2 eieren
zout en peper naar smaak
350 g kalfsgehakt (of half-om-half)

Bereiding:

  • Maak vers bladerdeeg volgens mijn stap-voor-stap recept en bewaar het in de koeling tot gebruik. Koelvers of diepvries bladerdeeg is natuurlijk ook prima.
  • Week het brood een uurtje in de melk en knijp het daarna goed uit. Meng hier nu de kruiden, mosterd en 1 ei door (en eventueel wat zout en peper). Werk er als laatste het gehakt doorheen tot het goed gemengd is. Rol tot 12 kleine worstjes en bewaar in de koeling.
  • Rol het koude bladerdeeg uit tot 2mm dikte en snijd er 12 plakjes uit van circa 12x12cm. Bestrijk ze ieder licht met het tweede ei (los geklopt).
  • Leg een worstje in het midden op elk plakje bladerdeeg. Vouw de zijkanten van het deeg over het worstje heen en druk dicht met de vingers. De uiteinden mogen gewoon open zijn. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bestrijk de saucijzenbroodjes licht met wat ei en laat minstens 30 minuten rusten in de koeling. Verwarm intussen de oven voor op 200 °C.
  • Bestrijk een tweede keer met het ei en bak de saucijzenbroodjes zo’n 15-20 minuten tot mooi gekleurd.

 

Foto: Isa Blom – www.isavision.nl

 

Laat een reactie achter