Matcha cookies met macadamia en witte chocolade - Gwenn's Bakery
Koekjes

Matcha cookies met macadamia en witte chocolade

Matcha is echt een leuk ingrediënt om mee te werken! De kleur is prachtig en maakt elk baksel heel mooi groen. Maar het geeft ook een lekkere smaak van groene thee. In deze matcha cookies met macadamia en witte chocolade krijg je dus duidelijk een mooie kleur, maar de subtiele smaak van de groene thee is echt heerlijk met de noten en chocolade. Wil je een iets sterkere theesmaak? Dan voeg je gewoon nog een extra schepje matcha poeder toe.
Bij het gebruik van matcha in gebak moet je wel altijd opletten dat je echte ofwel pure matcha koopt. Er zijn veel varianten met suiker erin en soms nog andere toevoegingen. Dit is soms zelfs een heel ander product. Belangrijk dus als je deze matcha cookies met macadamia en witte chocolade gaat maken.

Wil je de rest van de matcha een andere keer op maken? Maak dan eens deze cake met matcha en witte chocolade. Een super lekkere layercake met matcha en witte choco!

Matcha cookies met macadamia en witte chocolade - Gwenn's Bakery

Recept: Matcha cookies met macadamia en witte chocolade

Voor circa 10-12 cookies

100 gr zachte roomboter
75 gr kristalsuiker
75 gr witte basterdsuiker
1/2 tl. vanille-extract
1 ei
200 gr patentbloem
1/2 tl. baking soda
1/2 tl. zout
100 gr witte chocolade, in stukjes of callets
50 gr macadamia noten, grof gehakt
1/2 el. matcha poeder (zonder suiker!)

Bereiding:

  • Zet de oven aan op 180°C en rooster de noten 8 minuten.
  • Klop de zachte boter samen met de kristalsuiker en basterdsuiker in een staande mixer tot een gladde en iets bleke crème. Voeg de eieren toe en klop verder tot een luchtig geheel.
  • Doe de bloem, zout, matcha en baking soda erbij en meng kort tot alles net homogeen is. Voeg tot slot de macadamia noten en chocolade toe en spatel deze door het deeg heen. Laat het deeg minstens een uur opstijven in de koelkast.
  • Verdeel het deeg in 10-12 gelijke delen en draai dit tot mooie bolletjes. Laat het opnieuw 30-60 minuten opstijven in de koelkast.
  • Verwarm de oven weer tot 180°C.
  • Leg een vel bakpapier op een bakplaat. Leg hier de balletjes op met voldoende tussen ruimte, doorgaans 5-6 per bakplaat.
  • Bak de koekjes in zo’n 15 tot 20 minuten gaar tot ze net niet beginnen te kleuren. Zo blijft de kleur mooi groen en blijven de koekjes nog iets zacht van binnen.
  • Laat ze tot slot volledig afkoelen op een taartrooster.

 

Matcha cookies met macadamia en witte chocolade - Gwenn's Bakery

7 Reactie

    1. Hi, gewoon zoals meeste koekjes een aantal weken in een koektrommel of tot 3 maanden in de vriezer. Je kunt ook het geportioneerde deeg invriezen en per keer afbakken

  1. Hey Gwenn, voor de matcha cookies kan je ook iets met cranberry toevoegen, kwestie van kleur voor Kerst?
    Ik veronderstel dat dit wel een aanpassing van verhoudingen vereist, kan jij me eventueel op weg helpen?

    1. Hi, ja je kunt zelf natuurlijk van alles aanpassen vooral bij dit soort koekjes. Ik zou gewoon een handje cranberries toevoegen, eventueel een andere vulling weglaten of niet. Verandert niks aan het deeg want je speelt enkel met de vulling dan.

Laat een reactie achter