Marmercake - Gwenn's Bakery
Cakes Chocolade

Marmercake

Soms is een goede ouderwetse klassieker gewoon het beste, zoals deze Marmercake. Het is gewoon een heerlijke cake en hij ziet er ook nog eens prachtig uit als je hem doorsnijdt!

Nou ben ik een echte chocaholic en heb ik het liefst veel chocola (!), maar de mix tussen vanille en chocola is in de marmercake echt fijn. Ik doe zelf altijd maar 1/3 van het beslag chocola en dus 2/3 met vanille. Je kunt dit uiteraard zelf aanpassen als je wenst of zelfs extra smaken toevoegen. Meng er bijvoorbeeld stukjes chocola door, wat koffie-extract toe of maak gewoon een Matcha marmercake! Wil je helemaal over de top gaan? Giet dan een laagje chocolade ganache over de cake en bestrooi dan met wat chocolade snippers of nootjes.

Marmercake - Gwenn's Bakery

Recept: Marmercake

Voor 1 marmercake van 25 cm

3 eidooiers
200 gr kristalsuiker
150 gr roomboter, gesmolten
200 gr patentbloem
7 gr bakpoeder
75 ml volle melk
25 gr cacaopoeder
1 tl. vanille-extract

Bereiding:

 • Verhit de oven tot 180 °C.
 • Kop de eidooiers met de suiker glad. Zorg dat de boter op kamertemperatuur is en meng door de ei en suiker. Zeef de bloem met de bakpoeder en spatel er ook door.
 • Doe ongeveer een derde van het beslag in een aparte mengkom. Maak een papje van de cacaopoeder en 50 ml melk. Voeg dit toe aan de mengkom waar een derde van het beslag in zit om het chocoladebeslag te maken. Voeg de vanille en 25 ml melk toe aan het eerste nog bleke beslag.
 • Vet een standaard cakeblik van 25cm in met boter en bestuif dit licht met bloem. Giet de helft van het vanillebeslag in het cakeblik. Doe hier het chocoladebeslag op en giet de rest van het vanillebeslag erbovenop.
 • Trek een paar keer met een (palet)mes of lange sateprikker door het beslag om het marmereffect te krijgen.
 • Bak de cake in de oven in 1 uur helemaal gaar of tot een houten prikker er schoon en droog uit komt.
Marmercake - Gwenn's Bakery

7 Reactie

 1. Geachte Mijnheer Gwenn,
  Vanuit het voormalige Buitenzorg (thans Bogor!) in Indonesië wil ik U hartelijk danken voor het recept van de heerlijke Marmercake: ik heb hem gebakken en het lukte uitstekend. Wél heb ik de cakevorm met zeer weinig boter ingevet en ook bestoven met minder meel dan U aanraadde, en ook 3 eetlepels rum door het beslag gemengd. Zalig!!!!

  1. Thanks! Wat leuk om te horen! Ja voor het bestuiven en invetten is slechts ter indicatie zodat het niet vergeten wordt. Afhankelijk van soort vorm zal de hoeveelheid veranderen of zelfs niet eens nodig zijn soms. Rum is een goeie! Gebruik ik zelf ook graag in gebak voor de lekkere smaak

Laat een reactie achter