Stoofperen - Gwenn's Bakery
Desserts

Stoofperen

Ben je ook dol op stoofperen? Echt een winters recept die je zowel zoet als hartig kunt gebruiken. Je kunt ze namelijk gewoon serveren bij een lekkers winters hoofdgerecht. Maar juist zoet zijn ze ook perfect als dessert. Simpel met een lepel slagroom en wat nougatine erbij. Of gebruik het juist om er een rode tarte Bourdaloue mee te maken!

Bij het maken van stoofperen kun je alle kanten op. De smaakmakers kun je helemaal zelf kiezen. Ik ben dol op rode wijn met daarin wat kaneel, steranijs, sinaasappelschil en een vanillestokje. Maar je kunt ook andere specerijen of kruiden gebruiken naar wens. Naast rode wijn als vocht kun je natuurlijk ook ander vocht gebruiken als witte wijn of port. Of zonder alcohol natuurlijk ook met bijvoorbeeld gewoon water of helder fruitsap. Samen met de suiker en allerlei smaakmakers in het recept krijg je dan heerlijke stoofperen zoals jij ze lekker vindt!

Meer Kerstrecepten vind je hier

Stoofperen - Gwenn's Bakery

Recept: Stoofperen

  • 6-8 Gieser Wildeman peren
  • 1 fles rode wijn (of ander vocht: Port, water, etc.)
  • 200 gr kristaluiker
  • Smaakmakers: bijv. kaneelstok, steranijs, citrusvruchten, vanillestok etc.

Bereiding:

  • Schil de peren. Je kunt er eventueel voor kiezen om het steeltje eraan te laten zitten.
  • Doe de wijn, de suiker, alle smaakmakers en de peren in een grote pan. Laat de stoofperen 1-2 uur afgedekt stoven in het vocht met de smaakmakers. Let op: bij stoven mag het vocht niet koken, maar houd je het net onder het kookpunt!
  • Controleer de kleur en garing van de peren en haal ze uit de pan wanneer ze klaar zijn. Laat ze afkoelen en bewaar in de koelkast tot gebruik.
  • Je kunt het vocht eventueel nog verder inkoken om er een sausje van te maken die je erbij kunt serveren.
  • Gebruik de stoofperen op zichzelf als dessert, als bijgerecht bij hartige gerechten of juist als heerlijk fruit in taart en cakes.
Stoofperen - Gwenn's Bakery

Laat een reactie achter