Aardbeienschelpen - Gwenn's Bakery
Gebakjes

Aardbeienschelpen

Deze aardbeienschelpen zijn super lekker! Een krokant gebakken schelpje van vers bladerdeeg, gevuld met een zijdezachte Zwitserse room. Dit alles bedekt met lekker veel verse aardbeien. Het ziet er niet alleen superleuk uit… het is waanzinnig lekker!

Naast Zwitserse room kun je natuurlijk ook een vulling gebruiken als banketbakkersroom of zelfs aardbeienbavarois. Ga vooral los en geniet van een heerlijk fris en zomers gebakje!

Aardbeienschelpen - Gwenn's Bakery

Recept: Aardbeienschelpen

Voor circa 15 stuks

1/2 recept bladerdeeg klassiek of “snel” bladerdeeg
200 gr kristalsuiker
100 gr pure chocolade, gesmolten

1 recept Zwitserse room
750 gr verse aardbeien
250 ml slagroom
20 gr poedersuiker

Bereiding:

Schelpen maken

  • Maak het bladerdeeg volgens recept en rol het uit tot 2mm dikte. Prik het deeg goed in met een vork of korstprikker. Maak het deeg licht vochtig met een natte kwast.
  • Steek rondjes deeg uit met een ronde of gekartelde steker van ø 10cm.
  • Zet een bakplaat klaar met aluminium vormpjes van ø 6cm (of een omgekeerde muffinvorm).
  • Druk de schijfjes deeg met de vochtige kant in de suiker en leg op de vormpjes met de gesuikerde kant naar boven.
  • Laat het nu 30 minuten rusten op de vorm. Verwarm intussen de oven voor op 200 °C.
  • Bak de bladerdeeg schelpen ongeveer 20 minuten tot ze mooi goudbruin zijn. Haal ze van de vormpjes en leg ze weer op een bakplaat. Laat ze nu nog nadrogen in de oven op 150 °C tot ze volledig gaar zijn. Laat goed afkoelen.

Vullen en afwerken

  • Bestrijk de binnenkant van de schelpen met een dun laagje gesmolten chocolade en vul met een hoeveelheid Zwitserse room.
  • Was en halveer de aardbeien en leg tegen de Zwitserse room aan. Klop de slagroom stevig met de suiker, spuit een rozet bovenop de gebakjes en maak af met een laatste aardbei.
  • Als je de aardbeienschelpen niet direct gaat serveren kun je de aardbeien het beste bestrijken met wat afdekgelei of wat verdunde jam om uitdrogen en verkleuren te voorkomen.
Aardbeienschelpen - Gwenn's Bakery

Laat een reactie achter