Brownie Cookies - Gwenn's Bakery
Koekjes

Brownie Cookies

Oké dit zijn vanaf nu mijn favoriete koekjes! Ik ben sowieso extreem verslaafd aan intense fudgy brownies (zie mijn ultieme recept) en chocoladekoekjes! Deze brownie cookies zijn de perfecte combinatie van beiden en maak je met een soort brownie beslag welke je als koekjes bakt. Het zijn mooie platte koekjes die zowel een krokante buitenlaag hebben als een iets smeuïge binnenkant. Deze fudge-achtige textuur van binnen is vergelijkbaar met brownies en heeft een mooie intense chocoladesmaak. Zelf ben ik ook erg fan van het uiterlijk van de koekjes. Doordat ze tijdens het bakken rijzen en bij afkoelen weer instorten krijgt de buitenkant zo’n supertof craquelé effect.

Brownie Cookies - Gwenn's Bakery

Recept: Brownie Cookies

Voor circa 10 kleinere of 6 XL brownie cookies

60 gr roomboter
100 gr pure chocolade
1 ei
75 gr kristalsuiker
45 gr lichte basterdsuiker
60 gr patentbloem
15 gr cacaopoeder
1/2 tl. bakpoeder
snufje zout

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Smelt de boter en chocolade au bain-marie en laat vervolgens afkoelen terwijl je verder gaat met het recept.
  • Klop het ei en de suikers enkele minuten tot het schuimig is en de suiker is opgelost in de massa. Roer het mengsel van gesmolten chocolade en boter hierdoor.
  • Zeef de droge ingrediënten boven het beslag en meng erdoor tot het net gemengd is. Het beslag zal vrij dun en vloeibaar zijn (vooral vergeleken met veel koekjesrecepten).
  • Schep het beslag op de bakplaat (bijv. met een ijsschep of soeplepel). Laat voldoende ruimte over tussen de brownie cookies want ze zullen nog flink uitvloeien tijdens het bakken.
  • Bak de brownie cookies 11-13 minuten in de oven (afhankelijk van formaat). Ze zullen iets gerezen zijn, maar snel terugvallen na het bakken. Laat ze 30 minuten afkoelen op de bakplaat en vervolgens op een rooster.

Tip: Bestrooi ze met wat zeezoutvlokken voor het bakken. Dit versterkt de smaak van het koekje en geeft een heerlijk contrast.

 

Brownie Cookies - Gwenn's Bakery

2 Comment

  1. Hoi Gwenn bedankt voor je mailing met weer bijzonder en vooral niet te moeilijk recept. ik had geen zeezoutvlokken maar nog wel wat pistachenootjes 🤔 staan in de oven ben zo nieuwschierig. Weer bedankt als deze lekker zijn ga ik ook zeker nog een keer voor de brownie’s
    Groetjes Ella

  2. Deze mag ik uit zelfbescherming echt niet meer maken!
    Ik heb bijna alle koekjes alleen opgegeten, zo heerlijk!
    Bedankt voor het recept!

Laat een reactie achter