Choco-dadel-walnoot reepjes - Gwenn's Bakery
Chocolade Friandises Reviews

Choco-dadel-walnoot reepjes + review Puur Zoet

Choco-dadel-walnoot reepjes?!?! Een gezond recept?! Ja inderdaad! Vandaag even geen recept vol boter, suiker, chocola en andere heerlijke ongezonde ingrediënten. Want zelfs ik kan af en toe echt genieten van baksels die gewoon niet zo ongezond zijn. Erg makkelijk (en supersnel) om te maken en ik was echt verrast hoe lekker (en licht verslavend) dit was! En dit recept voor choco-dadel-walnoot reepjes komt rechtstreeks uit het boek Puur Zoet van Mariette van Tuyl, bekend van de blog zoetrecepten.

Recept: Choco-dadel-walnoot reepjes

250 gr dadels (ontpit)
2 el cacaopoeder
2 el kokosolie
100 gr walnoten
50 gr geraspte kokos

Bereiding:

  • Bekleed een bakvorm van 10x15cm met bakpapier.
  • Week de ontpitte dadels 10 minuten in kokendheet water. Giet ze vervolgens af en pureer in de keukenmachine samen met de cacaopoeder en kokosolie.
  • Hak de walnoten grof en roer dit samen met de kokos door de dadelmassa heen.
  • Schep het mengsel over in de bakvorm en druk het goed aan. Maak eventueel glad met de bolle kant van een lepel. Strooi wat extra kokos op de bovenkant en zet de choco-dadel-walnoot reepjes geheel minimaal 1-2 uur in de koelkast om op te stijven. Snijd tot slot in reepjes of blokjes.

Review Puur Zoet (Mariette van Tuyl) - Gwenn's Bakery

Puur Zoet is het eerste boek van Mariette van Tuyl van de blog Zoetrecepten en bevat ruim 80 makkelijke recepten die lactosevrij en glutenvrij zijn. Het is opgedeeld in 7 hoofdstukken met recepten: de Basis, Ontbijt, Tussendoor, Koek, Taart, Feest en Toetjes. Hierin leer je van alles te maken zoals gezonde lemon curd met kokosmelk, chocolade popcorn (ik ben verkocht!), schuldvrije brownies en heerlijke chocolade lava cakejes (gezonde variant van mijn moelleux au chocolat). Dus veel bekende baksels, maar met schuldvrije ingrediënten.

Naast al die lekkere recepten (en supermooie foto’s trouwens!) geeft Mariette ook erg veel uitleg over ingrediënten. Hierbij leer je veel over een aantal basiselementen voor het bakken zoals bloem, suiker. vet, etc. Dit is vooral een stukje basiskennis. Maar wat ik zelf vooral erg goed vind aan dit boek is dat ze hier vervolgens nog dieper op ingaat en veel informatie geeft over hoe je deze en andere ingrediënten gebruikt, maar vooral ook hoe je ze vervangt. Dit zijn waardevolle baktips die echt helpen om bepaalde ingrediënten te vervangen zodat het beter aansluit op jouw eigen voedingspatroon.

Nou moet ik eerlijk toegeven dat ik wellicht zelf niet heel vaak zal bakken uit dit boek, maar dat komt omdat ik mijn Franse baksels niet gezond hoef te hebben. Mijn vrouw Pauline is wel enorm fan van raw bars, gezonde zelfgemaakte granola, etc. En ik denk dat zij hier ook vaak genoeg uit zal bakken, soms met mijn hulp. En wat zij dan gemaakt heeft uit dit boek zal ik met veel plezier naar binnen werken! Net als die heerlijke choco-dadel-walnoot reepjes!

Wil je dit boek kopen? Als je Puur Zoet via deze link bij Bol.com koopt help je Gwenn’s Bakery ook weer een beetje. Dit boek telt 192 pagina’s en is verkrijgbaar voor €24,99.

Review Puur Zoet (Mariette van Tuyl) - Gwenn's Bakery

Review Puur Zoet (Mariette van Tuyl) - Gwenn's Bakery

 

Laat een reactie achter