Chocoladeharten - Gwenn's Bakery
Chocolade

Chocoladeharten

Deze chocoladeharten zijn superleuk om te maken voor Valentijnsdag en te geven aan iemand die je heel lief vindt. Ze zijn gemaakt van Ruby chocolade dus zijn nog extra speciaal en hebben dankzij de eigen smaak van Ruby al een lichte bessensmaak. Heerlijk om te combineren met wat gevriesdroogde frambozen. Dit geeft het gelijk wat meer balans met het zoete van de chocolade. Voor een romantische Valentijnstraktatie kun je ook met de decoratie nog meer hartjes en lieve strooisels gebruiken.

Het recept voor de chocoladeharten is eigenlijk heel simpel. Je tempereert wat Ruby chocolade en mengt hier boter door. De boter zorgt ervoor dat de chocolade iets zal opstijven en mooi spuitbaar wordt, zo maak je prachtige spuitchocolade. Ook blijft de chocolade na het uitharden iets romiger en minder krokant dan een chocoladereep. Dit is eigenlijk precies hetzelfde recept als voor de echte room Chocoladeletters met Sinterklaas.

Chocoladeharten - Gwenn's Bakery

Recept: Chocoladeharten

Voor circa 3 chocoladeharten van 15cm

400 gr Ruby chocolade
60 gr ongezouten roomboter, kamertemperatuur
decoratie naar wens, bijv. hartjes, gevriesdroogde framboos, roze sprinkles, pralines roses, etc.

Bereiding:

  • Zorg dat de boter zeer zacht is en leg de decoratie vast klaar. Teken op een vel bakpapier of acetaatfolie 3 harten van ca. 15 cm groot. Leg met de getekende kant naar beneden.
  • Tempereer de chocola. Let goed op de juiste temperaturen voor Ruby chocolade.
  • Spatel de zachte boter door de getempereerde chocolade. Neem een spuitzak met een kartelspuit (nr. 8) en vul deze met het chocolademengsel.
  • Spuit de chocoladeharten direct op het papier of folie. Spuit spiraaltoefjes naast elkaar of spuit als een lange kronkel aan elkaar.
  • Decoreer de harten naar wens met strooisels, hartjes, pralines roses, etc. Let op dat je dit snel doet als de chocolade nog wat zacht is, anders zal het niet hechten. Laat de chocoladeharten nu volledig uitharden.
Chocoladeharten - Gwenn's Bakery
Chocoladeharten - Gwenn's Bakery

Laat een reactie achter