Zelf chocoladeletters maken - Gwenn's Bakery
Chocolade

Zelf chocoladeletters maken

Wil je ook graag zelf chocoladeletters maken? Van die prachtige ambachtelijke chocoladeletters die je met de hand opspuit en mooi decoreert met allerlei strooigoed? Maak dan snel het recept hieronder. Het recept is eigenlijk heel simpel. Je tempereert wat chocolade en mengt hier boter door. De boter zorgt ervoor dat de chocolade iets zal opstijven en mooi spuitbaar wordt. Ook blijft de chocoladeletter na het uitharden iets romiger en minder krokant dan een chocoladereep.

Decoreer zelf nog met wat strooigoed naar wens en voila! Ik gebruik graag wat gezouten pecannoten of andere noten. Het lichte zoutje geeft net de balans die zo’n zoete reep goed kan gebruiken. Perfect dus voor iedereen die gek is op de Sinterklaasperiode. Maar zelf chocoladeletters maken is dus vooral ook heel leuk!

Meer Sinterklaas recepten vind je hier

Zelf chocoladeletters maken - Gwenn's Bakery

Zelf chocoladeletters maken - Gwenn's Bakery

 

Recept: Zelf chocoladeletters maken

Voor circa 4 grote of 6 kleine chocoladeletters

Chocoladeletter
750 gr chocolade (puur, melk of wit)
120 gr ongezouten roomboter, kamertemperatuur

Decoratie
Kruidnoten (zie basisrecept hier)
Gezouten nootjes
Sinterklaasschuimpjes
Sprinkles/strooisels
etc…

Bereiding:

  • Zorg dat de boter goed zacht is (zalfachtig) en leg het strooigoed/decoratie vast klaar.
  • Leg een vel bakpapier of acetaatfolie klaar waar alle letters op passen. Ook kun je een speciale chocoladeletterdoos gebruiken.
  • Tempereer de chocola. Let goed op de verschillende temperaturen per chocoladesoort.
  • Spatel de zachte boter door de getempereerde chocolade. Neem een spuitzak met een kartelspuit (nr. 8) en vul deze met het chocolademengsel.
  • Spuit de chocoladeletter direct op het papier of folie (of in de doos). Maak hiervoor een soort draaiende beweging om de ambachtelijke letters na te maken. Voor een hogere letter spuit je het in twee lagen op.
  • Decoreer de letters met strooigoed, strooisels, nootjes etc. Let op dat je dit snel doet als de chocolade nog wat zacht is, anders zal het niet hechten.
  • Laat de chocoladeletters nu volledig uitharden. Je kunt ze (afhankelijk van de decoratie) zeer lang bewaren.

Tip: Schrijf de letters met dikke stift op de onderkant van de folie of papier. De lijnen volg je dan makkelijk met de spuitzak.

Zelf chocoladeletters maken - Gwenn's Bakery

Laat een reactie achter