Chocolate chip cookies Gwenn's Bakery Amsterdam
Koekjes

Chocolate Chip Cookies

Mijn ULTIEME chocolate chip cookies recept!

Ik heb al ruim een week niks meer gebakken en begon toch flinke kriebels te krijgen. Helaas had ik ook echt niet genoeg tijd om lekker uitgebreid te bakken, dus moest ik iets makkelijks en snels maken. En welke betere klassieker hiervoor dan de chocolate chip cookies!!! Ik ben hier zo dol op, maar helaas maak ik dit eigenlijk amper zelf. Dus eindelijk weer gelegenheid om mijn oude vertrouwde recept onder de laag stof vandaan te trekken.

Dit recept voor Amerikaanse chocolate chip cookies is heel makkelijk te maken, kan met de hand (als je geen mixer hebt) en vooral snel in de oven te krijgen. Het eindresultaat is een nog iets taaie of zachte cookie met stukjes zachte chocola. De walnoten in mijn recept zorgen net voor de extra crunch hier en daar en een goed contrast tegen het zoete van de chocola en de suiker. Houd je zelf van een meer knapperig koekje? Voeg dan 1 of 2 extra eetlepels suiker en bloem toe.

Chocolate chip cookies Gwenn's Bakery Amsterdam

Recept: Chocolate Chip Cookies

Voor 12 cookies

100 gr roomboter
60 gr kristalsuiker
70 gr gele basterdsuiker
1 ei
1/2 tl. vanille extract
175 gr patentbloem
1/2 tl. zout
1/2 tl. baking soda
175 gr pure chocolade (in stukjes)
75 gr walnoten (in grove stukjes)

Bereiding:

  • De oven voorverwarmen op 175°C (hetelucht).
  • In een staande mixer de boter en verschillende suikers samen kloppen tot deze luchtiger zijn. Het ei en de vanille toevoegen en weer kloppen tot dit gemengd is.
  • In een mengkom de bloem, zout en baking soda samen mengen en bij de rest in de mixer doen. Rustig erdoorheen roeren en als laatste de chocolade en walnoten erdoor mengen. Het deeg zou nu egaal van kleur moeten zijn en de chocolade en walnoten goed vermengd.
  • Schep een ijsschep of grote lepel het deeg op bakpapier op een bakplaat en druk met de achterkant van een lepel de bolletjes licht aan om ze platter te maken. (Je kunt ervoor kiezen om volle lepels te scheppen voor grote cookies, of kleine schepjes voor kleinere cookies. Maar let in ieder geval op dat er genoeg ruimte tussen de cookies zit, want het deeg gaat flink uitvloeien tijdens het bakken).
  • Bak de chocolate chip cookies in 10 tot 15 minuten in de oven gaar en goudbruin. Laat ze vervolgens enkele minuten rusten op de bakplaat voordat je ze op een taartrooster legt om volledig af te koelen.

Tips

  • Als je het deeg een paar uur of zelfs een hele nacht in de koelkast laat, kunnen de ingrediënten beterd op elkaar inwerken en zullen de smaken nog beter samenkomen.
  • Je kunt het deeg ook ongebakken laten en in klonten door roomijs scheppen voor een heerlijk “cookie dough” ijsje.
  • Maak een cookie-ice cream-sandwich door een bol roomijs tussen twee cookies te doen.
  • Doe een schepje van het deeg in een vel filodeeg en frituur het tot goudbruin. Serveer het met chocolade saus erover.

Chocolate chip cookies Gwenn's Bakery Amsterdam

 

2 Comment

Laat een reactie achter