Fondant au chocolat Gwenn's Bakery Amsterdam
Chocolade Taart

Fondant au Chocolat

Ik ben echt dol op deze overheerlijke “Fondant au Chocolat”! Het is een soort Franse variant op fudgy brownies, maar dan net iets meer cake-achtig. In Frankrijk is dit een klassieker waarvan iedereen nog wel een receptje van grootmoeder heeft liggen. Ook kun je ze vaak in de boulangeries vinden in de straten van Parijs.

Door het gebruik van echte pure chocola (net zoals in fudge brownies of chocolade moelleux) is de smaak heerlijk vol en rijk en dus ook niet bitter zoals vaak met cacaopoeder het geval is. Maar het recept is ook nog eens ontzettend makkelijk om te maken! Met een paar standaard ingrediënten kun je dit makkelijk op tafel zetten voor een leuk diner met familie of vrienden, of gewoon op de luie zondagochtend om dan overdag lekker van te snoepen. Samen met de kleine moelleux au chocolat is dit een recept wat ik vaak lastminute in elkaar zet als we geen dessert hebben en echt zo’n choco-kick nodig hebben.

 

Fondant au chocolat Gwenn's Bakery Amsterdam

Recept: Fondant au Chocolat

200 gr pure chocolade (in stukjes)
150 gr roomboter (kamertemperatuur)
150 gr kristalsuiker
50 gr patentbloem
3 eieren
1 snufje zout

Bereiding:

  • De oven voorverwarmen op 150°C en een ronde bakvorm van zo’n 24 cm invetten met boter en deze ook heel licht bestuiven met bloem.
  • De chocola au bain-marie smelten en iets laten afkoelen. Intussen in een staande mixer de zachte boter met de suiker kloppen tot het lichter kleurt en luchtig wordt. Hier om en om de eieren en bloem+zout doorheen mengen. Dit moet vooral voorzichtig en kort, anders wordt de bloem weer teveel bewerkt.
  • Meng nu de afgekoelde gesmolten chocola door het beslag en giet alles in de bakvorm. Bak de fondant au chocolat 30 tot 35 minuten in de voorverwarmde oven en laat deze goed afkoelen tot kamertemperatuur voordat je hem aansnijdt.

 

Fondant au chocolat Gwenn's Bakery Amsterdam

 

1 Reactie

Laat een reactie achter