Chocolate Chip Muffins - Gwenn's Bakery
Cakes Chocolade

Chocolate chip muffins

Deze chocolate chip muffins zijn echt de lekkerste en meest simpele om te bakken. Dit recept is een absolute klassieker. Een heerlijke muffin, zacht van textuur, smelt in de mond en met een lekkere vanillesmaak. En dit alles met lekker veel chocolate chips erin! Om het nog iets lekkerder te maken strooi je er wat suiker op voor je ze gaat bakken. Dit heeft nog een extra crunch bij het eten. Deze klassieker kunnen we niet wegdenken uit onze populaire bakrecepten dus hierbij mijn ultieme recept voor de allerlekkerste chocolate chip muffins!

Chocolate Chip Muffins - Gwenn's Bakery

Recept: Chocolate chip muffins

Voor zo’n 16 tot 18 muffins

90 gr roomboter, gesmolten
75 ml zonnebloemolie
200 gr kristalsuiker
2 eieren
75 gr zure room
250 gr karnemelk
1 tl. vanille-extract (zie hier mijn recept)
375 gr patentbloem
1 el bakpoeder
¼ tl baking soda
½ tl zout
250 gr chocolate chips (bakvast)
Extra suiker als topping

Bereiding:

  • Met de gemsolten (en afgekoelde) boter met de olie. Voeg hier nu ook de suiker en eieren aan toe, meng goed door.
  • Meng de karnemelk, zure room en vanille samen en voeg toe aan het beslag.
  • Zeef de bloem en meng dit met de bakpoeder, baking soda en het zout. Schep het rustig door het natte beslag tot het net gemengd is.
  • Voeg hierna ook de chocolate chips toe tot je een mooi glad beslag hebt vol met stukje chocolade.
  • Zet een muffinvorm klaar met caisses of maak zelf mooie van vierkante stukjes bakpapier.
  • Vul de vormpjes bijna tot de rand met het beslag en bestrooi nog met wat kristalsuiker bovenop.
  • Bak de chocolate chip muffins eerst 5 minuten op circa 225 °C, vervolgens nog 15-20 minuten op 180 °C.
  • Laat ze volledig afkoelen en haal uit de vorm. Serveer ze lekker bij de koffie of thee.
Chocolate Chip Muffins - Gwenn's Bakery

Laat een reactie achter