Crompouce - Gwenn's Bakery
Gebakjes

Crompouce

De crompouce is helemaal hot op dit moment! Het gaat viral op social media en ik wilde hem natuurlijk gelijk testen! Een crompouce maken kan natuurlijk heel simpel zijn. Je hebt alleen wat croissants nodig, banketbakkersroom en roze glazuur. Je kunt alles al kant en klaar kopen en dan ben je heel snel klaar met dit recept maken. Helemaal prima, maar de smaak is dan wel iets meer chemisch of gewoontjes.

Ga je voor veel meer smaak? Maak dan vooral de croissants lekker zelf, doe er een verse 100% huisgemaakte banketbakkersroom in en maak het af met wat roze glaceerfondant. Het fondantlaagje kun je eventueel ook nog vervangen door wat getempereerde ruby-chocolade.

Zie ook de volgende recepten om alle onderdelen zelf te maken:

Crompouce - Gwenn's Bakery

Recept: Crompouce

5 verse croissants, maak ze zelf met dit recept (of koop ze bij de bakker)
300 gr glaceerfondant
roze kleurstof
500 ml volle melk
1 vanillestokje
90 gr kristalsuiker
4 eidooiers
40 gr maïzena

Bereiding:

  • Maak de croissants volgens mijn klassieke recept. Je kunt voor meer gemak natuurlijk ook verse croissants halen bij de bakker of afbak croissantjes nemen.
  • Verwarm de glaceerfondant tot 36-37°C en breng op kleur met wat kleurstof. Doop de bovenkant van de croissants in de glaceerfondant en strijk met een vinger wat overtollig fondant van de bovenkant. Laat dit een tijdje drogen terwijl je de banketbakkersroom gaat maken.
  • Verhit de melk, het merg van het vanillestokje en de helft van de suiker langzaam tegen het kookpunt aan.
  • Klop de eidooiers en de overige suiker bleek en luchtiger. Voeg hier de maïzena aan toe en meng verder glad.
  • Giet al roerend een derde van de hete melk over de eidooiers. Verhit alles weer al roerend op laag vuur tot het kookt. Laat de banketbakkersroom nog 1 minuut door pruttelen.
  • Dek het af met plastic folie in direct contact en laat volledig afkoelen in de koelkast. Klop de banketbakkersroom nog even goed glad voor gebruik.
  • Snijd elke crompouce horizontaal open en spuit mooie banen van de banketbakkersroom. Dek af met de roze geglaceerde bovenkant en bewaar kort in de koelkast.
  • Enjoy!
Crompouce - Gwenn's Bakery
Crompouce - Gwenn's Bakery

Laat een reactie achter