Karamel snoepjes - Gwenn's Bakery
Friandises

Karamel snoepjes

Ben je ook dol op karamel snoepjes? Dan kun je ze nu met dit recept helemaal zelf maken! Het enige technische aan dit recept is het maken van een karamel. Deze maak je direct in de pan totdat de suiker gesmolten is en mooi goudbruin is. Een karamel is op de juiste kleur en smaak als het 180 °C heeft bereikt. Net als bij een salted caramel voeg je hierna nog lekker wat slagroom en boter toe. Dit geeft het na het opstijven een mooie iets ‘fudgy’ textuur. Bij een salted caramel voeg je meer vocht toe waardoor deze vloeibaar wordt. Deze karamel snoepjes worden nu juist net hard genoeg om te snijden, maar blijven heerlijk zacht in de mond. Echt waanzinnig lekker!

Karamel snoepjes - Gwenn's Bakery

Recept: Karamel snoepjes

Voor zo’n 40 snoepjes

  • 500 gr kristalsuiker
  • 180 gr slagroom
  • 1 vanillestokje
  • 220 gr gezouten roomboter, in blokjes
  • 4 gr fleur de sel

Bereiding:

  • Vet een taartkader van 20x20cm heel licht in met wat neutrale olie en leg op een siliconen bakmat.
  • Verhit de suiker langzaam in een pan tot een mooie goudbruine karamel en tegen de 180 °C aan. Roer niet in de pan, maar beweeg deze langzaam heen en weer. Roeren kan de karamel doen greinen.
  • Breng de slagroom in een andere pan (samen met het vanillemerg en hele vanillestokje) tegen het kookpunt aan en laat 15 minuten intrekken. Laat het vooral niet koken, verwijder voordat je verder gaat het vanillestokje.
  • Zodra de suiker is gekaramelliseerd en de 180 °C heeft bereikt voeg je de hete slagroom in enkele stappen toe. Blijf continu roeren met een garde en pas op voor de hete stoom en spetters.
  • Verhit de karamel indien nodig weer tot 140 °C en voeg de boter in blokjes toe. Mix eventueel nog goed met een staafmixer voor een perfect glad resultaat.
  • Breng tot slot op smaak met de fleur de sel.
  • Giet de karamel in het taartkader en laat volledig afkoelen voordat je het afdekt met plastic folie. Laat op kamertemperatuur een dag of nacht opstijven.
  • Snijd met een groot en scherp mes de plak in kleine karamel snoepjes en wikkel eventueel in stukjes bakpapier of folie.
Karamel snoepjes - Gwenn's Bakery

Laat een reactie achter