Frambozen financiers - Gwenn's Bakery
Friandises Koekjes

Frambozen financiers

Gewoon verdomd lekkere frambozen financiers! En veel makkelijker dan je misschien denkt. De basis is eigenlijk gewoon een beslag voor de klassieke financiers, maar nu doe je er nog eens extra frambozen in. Deze hebben een licht zuurtje en maken deze frambozen financiers wat frisser dan de standaard variant. En met de amandelen (waar financiers vooral om draaien) is dit een heerlijke combi! Het beste kun je hiervoor frambozen nemen uit de diepvries, deze bakken mooier mee dan verse frambozen.

Je kunt de frambozen financiers in elke vorm bakken (bijv. een muffinvorm), maar traditiegetrouw hoort het natuurlijk in een echt financiervorm. Deze geeft de traditionele vorm van een klein goudstaafje waar dit bekende cakeje zijn naam aan te danken heeft.

Frambozen financiers - Gwenn's Bakery

Recept: Frambozen financiers

Voor zo’n 15 stuks

140 gr roomboter
140 gr eiwit
150 gr poedersuiker
70 gr amandelmeel
60 gr patentbloem

150 gr frambozen (liefst diepvries)

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180 °C en zet intussen alvast de financiervorm klaar. (Een muffinvorm bijv. mag ook)
  • Smelt de boter in een pannetje tot deze licht begint te kleuren en een soort hazelnootgeur krijgt (vakterm is “beurre noisette”). Giet het snel door een zeefje boven een kom en laat dit iets afkoelen.
  • Klop intussen de eiwitten licht op tot ze net beginnen te schuimen (ze moeten dus niet stijf geklopt worden!). Voeg hier nu de poedersuiker aan toe en meng goed door. Voeg de bloem (gezeefd) en amandelpoeder toe, meng tussendoor en voeg tot slot de gesmolten boter toe. Klop alles nog goed door elkaar en vul de financiervorm tot circa 2/3 met het beslag. Dit kan ook prima in 2 of 3 keer als je maar 1 vorm hebt. Dek het beslag tussentijds wel goed af.
  • Leg een paar frambozen in het beslag en bak de financiers in 15 minuten gaar. Leg de financiers direct na het bakken op een rooster om af te koelen en serveer op kamertemperatuur.

Naast deze frambozen financiers kun je ook de klassieke variant maken of zelfs een variant met chocolade.

Frambozen financiers - Gwenn's Bakery

Frambozen financiers - Gwenn's Bakery

2 Reactie

  1. Hallo Gwenn, ik wil graag je financiers recept gaan uitproberen. Ik mag op het ogenblik geen gewoon meel of bloem eten. Denk je dat het recept ook werkt met rijstmeel of aardappel- of maismeel ter vervanging van de 60 gram bloem, of zelfs alléén amandelmeel? Hartelijke groet, Gusta

    1. Hi, je kunt het wel vervangen door andere meelsoorten. Maïzena zou ik zelf het eerst kiezen en dan iets minder dan je bloem zou nemen. Precieze hoeveelheden kan ik niet geven maar je kunt vast goede recepten vinden online die juist zonder bloem zijn. Mijn tip is altijd om Franse recepten te zoeken met de google vertaal/zoekfunctie

Laat een reactie achter