Chocolade Financiers - Gwenn's Bakery
Chocolade Friandises

Chocolade financiers

Deze chocolade financiers zijn echt heerlijk! Wij zijn thuis altijd al groot fan van de klassieke financiers, maar door mijn liefde voor chocolade wijk ik graag uit naar deze variant. Zoals het hoort hebben deze chocolade financiers natuurlijk de twee onmisbare elementen; amandel en eiwit.

De amandelen kunnen niet missen en geven altijd de heerlijke rijke smaak aan dit kleine cakeje. Natuurlijk kun je ook eens varieren en andere gemalen noten gebruiken, met chocola zou hazelnoot erg goed werken. Verder gebruik je voor een standaard financier altijd enkel eiwit in plaats van hele eieren, hierdoor krijgt de financier altijd zijn heerlijke krokante buitenkant. Maar door het korte bakken blijft de binnenkant toch lekker smeuïg.

Je kunt de chocolade financiers in elke vorm bakken, maar traditiegetrouw hoort het natuurlijk in een echt financiervorm. Deze geeft de traditionele vorm van een klein goudstaafje waar dit bekende cakeje zijn naam aan te danken heeft.

Chocolade Financiers - Gwenn's Bakery

Recept: Chocolade Financiers

10-15 stuks

65 gr amandelpoeder/meel
160 gr poedersuiker
25 gr honing
20 gr cacaopoeder
175 gr eiwit (of 5 eiwitten)
45 gr bloem
90 gr gesmolten boter

Bereiding:

  • Doe de amandelen, poedersuiker, honing en cacaopoeder in een mengkom en roer hier de eiwitten doorheen tot een glad beslag. Doe dit in twee tot drie etappes om te voorkomen dat er klontjes in het beslag komen.
  • Zeef de bloem boven een vel bakpapier en voeg toe aan het beslag. Voeg tot slot ook de gesmolten boter toe als deze iets is afgekoeld en meng weer goed tot het beslag mooi glad en homogeen is.
  • Doe het beslag voor de chocolade financiers nu in een spuitzak en spuit de financier vormpjes tot 2/3 vol. Bak de financiers zo’n 10 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C en laat ze vervolgens volledig afkoelen. Serveer ze direct of bewaar ze 1-2 dagen luchtdicht verpakt.

 

Chocolade Financiers - Gwenn's Bakery

2 Reactie

Laat een reactie achter