Geitenkaasquiche met cougette en tomaat - Gwenn's Bakery
Hartig

Geitenkaasquiche met courgette en tomaat

Deze geitenkaasquiche met courgette en tomaat is echt te lekker! Het heerlijke hartige en zoutige van de geitenkaas gaat echt lekker samen met de frisse tomaat en courgette. Thijm is een kruid welke bijzonder goed samen gaat met geitenkaas en maakt deze quiche echt helemaal af. Neem als het kan een zo lekker mogelijk kaasje of zelfs een echte “crottin”, dit komt de smaak echt ten goede. Dus geen verse geitenkaas want deze is te zacht en mild voor dit recept. Omdat er kaas in de quiche zelf zit hoeft dit er natuurlijk ook niet meer bovenop.

Recept: Geitenkaasquiche met cougette en tomaat

Deeg
1 recept voor briseerdeeg of bladerdeeg (wat je zelf het lekkerst vindt)

Vulling
5 eieren
250 crème fraîche
100 ml volle melk
1 rol geitenkaas
1 courgette
enkele cherry- of trostomaatjes
enkele takjes thijm
zout/peper

Bereiding:

Deeg

  • Maak het gekozen deeg volgens het recept (briseerdeeg of bladerdeeg). Ook kun je koelvers deeg gebruiken en dit direct fonceren (zie volgende stap).
  • Rol het zelfgemaakte deeg uit op een met bloem bestoven aanrecht tot zo’n 4mm dikte en prik enkele gaatjes in het deeg. Fonceer vervolgens een met boter ingevette taartring of springvorm van circa 24cm met het deeg en zet het minimaal 30 minuten in de koelkast.

Vulling

  • Verwarm de oven voor op 180°C en zet het ovenrooster iets lager in de oven. Hierdoor kan het deeg beter garen van onder.
  • Snijd de courgette in plakjes van 1cm dikte en breng licht op smaak met wat zout. Bak ze in een hete grillpan enkele minuten aan elke kant tot ze bijna gaar zijn, maar nog met een stevige beet.
  • Snijd de rol geitenkaas in plakjes van 1cm dikte en was de tomaatjes. Verdeel de courgette, tomaatjes en geitenkaas over de quichebodem.
  • Klop de eieren en crème fraîche los met de melk en breng op smaak met de thijm, zout en peper. Giet dit nu bovenop de vulling tot net onder de rand van de deegbodem en bak de quiche in zo’n 45 tot 60 minuten gaar (of 30 tot 45 minuten als de taartvorm lager is).
  • Serveer de geitenkaasquiche met courgette en tomaat warm met een frisse groene salade. Bon appétit!

Kijk ook eens naar andere quiche-recepten zoals de klassieke Quiche Lorraine of Quiche met prei en ham.

Geitenkaasquiche met cougette en tomaat - Gwenn's Bakery

Laat een reactie achter