Roomhoorntjes basisrecept - Gwenn's Bakery
Basisrecepten Gebakjes

Roomhoorntjes basisrecept

Roomhoorntjes zijn lekker kneuterig en vooral ook super Hollands. Het is een supertof basisrecept om thuis te maken, vooral met kinderen. Het enige extraatje wat je echt nodig hebt zijn roomhoornpennen. Hier wikkel je strookjes bladerdeeg omheen, je suikert ze en bakt ze mooi gaar. Gebruik vooral mijn basisrecept voor bladerdeeg of zelfs die voor snel bladerdeeg. Maar ook met een pak koelvers deeg kun je heerlijke roomhoorntjes maken. Tot slot vul je ze lekker met een smaak naar wens. Kijk onderaan het recept voor enkele tips voor vullingen.

Roomhoorntjes basisrecept - Gwenn's Bakery

Recept: Roomhoorntjes basisrecept

250 gr vers bladerdeeg (of 1 pakje koelvers)
kristalsuiker

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg een bakplaat klaar met een vel bakpapier.
  • Rol het bladerdeeg uit tot een dikte van 2 mm met een lengte van 45-50 cm. Snijd hier nu stroken uit van 2-2,5 cm breedte (en dus 40 cm lengte).
  • Maak het bladerdeeg iets vochtig aan één kant en rol met de droge kant naar binnen op de roomhoornpennen. Zorg dat het deeg iets over het puntje uitsteekt (ongeveer 0,5 cm) en rol met een kleine overlap rondom.
  • Dip de roomhoorntjes voor 2/3 in de suiker (de onderkant dus niet) en leg met de ongesuikerde kant op de bakplaat.
  • Laat de roomhoorntjes nog even 30 minuten rusten op de bakplaat en bak vervolgens in 18-22 minuten mooi bruin.
  • Verwijder de roomhoornpennen en bak nog 10 minuten op 160 °C om ook de binnenkant goed te garen en droog te bakken. Zorg dat het bladerdeeg mooi door en door gekleurd is en niet meer bleek is.
  • Laat ze nu nog afkoelen op een rooster en vul ze naar wens.

Tips

Roomhoorntjes kun je vullen met allerlei heerlijke smaken. Kies dus zelf uit een lekkere vulling en vul ze hiermee. Denk hierbij aan een lekkere en zelfgemaakte banketbakkersroom. Maar ook een (geklopte) ganache kan heerlijk zijn! Andere klassieke vullingen kun je maken met simpele gezoete en luchtig geklopte slagroom of zelfs een botercrème. Probeer bijv. eens deze waanzinnige Mokka crème.

Laat een reactie achter