Oranje eclairs - Gwenn's Bakery
Gebakjes Soezen & éclairs

Oranje eclairs

Koningsdag is de dag van het jaar dat alles oranje is. Dus ook deze heerlijke oranje eclairs! We zijn allemaal bekend met de oranje tompoucen, maar deze oranje eclairs zijn een super leuke twist hierop. Maak een lekker soezendeeg en spuit mooie eclairs op. Deze vullen we met de lekkerste zelfgemaakte Zwitserse room. Deze kun je eventueel op smaak brengen met wat oranjebloesem of ander extract om het meer ‘oranje’ te maken. Tot slot de finisching touch: oranje glazuur! Helemaal klaar voor Koningsdag!

Oranje eclairs - Gwenn's Bakery

Recept: Oranje eclairs

Soezendeeg
80 gr water
80 gr volle melk
65 gr roomboter (in blokjes)
3 gr zout
4 gr kristalsuiker
100 gr patentbloem
3 à 4 eieren
2 el. poedersuiker

Zwitserse room
1/2 recept banketbakkersroom
250 gr slagroom

Glazuur
300 gr glaceerfondant (met dit recept kun je het zelf maken)
oranje kleurstof

Bereiding:

Soezendeeg

  • Doe in een steelpan de melk, water, boter, zout en suiker en verhit tot de boter gesmolten is. Voeg van het vuur af in één keer de bloem toe en roer het deeg gelijk met een houten spatel tot het een bal vormt. Zet terug op het vuur en laat het deeg nog 1-2 minuten garen tot het iets aan de bodem blijft plakken.
  • Laat het deeg enkele minuten afkoelen. Klop de eieren los en voeg deze in kleine hoeveelheden toe. Controleer door een streep te trekken door het deeg. Als het deeg het getrokken spoor weer langzaam opvult is het klaar.
  • Verwarm de oven voor op 250°C. Doe het soezendeeg in een spuitzak met “PF16” spuitmond.
  • Spuit eclairs op van zo’n 12 tot 14 cm lengte. Spuit rustig alles zo strak en recht mogelijk op. Bestrooi tot slot licht met wat poedersuiker.
  • Doe in de oven, zet gelijk de oven uit en laat 10 tot 15 minuten rijzen. Zet de oven weer aan op 160°C en bak 25 tot 30 minuten verder tot mooi bruin en krokant.

Zwitserse room

  • Klop de slagroom stevig en de banketbakkersroom mooi glad. Meng een derde van de slagroom door de banketbakkersroom om familie te maken. Spatel de rest van de slagroom voorzichtig erdoor. Bewaar in een spuitzak met kleine ronde spuitmond.

Glazuur

  • Verwarm de fondant* au bain-marie tot 35 °C en breng op kleur met de oranje kleurstof.
  • Doop de eclairs met de bovenkant in het glazuur. Haal ze eruit en strijk met een vinger lichtjes over de fondant om het overtollige eraf te halen. Veeg met een vinger langs de randen van het glazuur om het strak te maken.
  • De oranje eclairs zijn nu klaar en kunnen het beste dezelfde dag nog gegeten worden.
Oranje eclairs - Gwenn's Bakery

Laat een reactie achter