Passievrucht meringue schelp - Gwenn's Bakery
Taart

Passievrucht meringue schelp

Deze passievrucht meringue schelp is niet alleen een beauty maar ook waanzinnig lekker! Ik ben dol op taarten met een mix van veel zuur en lekker zoet. Dit geeft een hoog contrast wat ook juist heel mooi in balans is. Eigenlijk is het vooral een leuke twist op de klassieke tarte au citron meringuée (mijn all-time favo!). In plaats van een wat hardere, krokante bodem heb ik nu dus een bladerdeegschelp gemaakt. Dit is wat lichter, boteriger en een smaak die langer blijft hangen om te mixen met het friszure van de passievrucht. Deze passievrucht meringue schelp is natuurlijk ook te maken als kleinere individuele schelpen hoor! Volg dan het recept voor de kleine bladerdeeg schelpen.

Passievrucht meringue schelp - Gwenn's Bakery

Recept: Passievrucht meringue schelp

Schelp
300 gr zelfgemaakt bladerdeeg (of 1 rol koelvers bladerdeeg)
100 gr kristalsuiker
100 gr pure chocolade, gesmolten

Vulling
65 gr passievruchtpulp (vers of diepvries)
100 gr kristalsuiker
sap van 1/2 citroen
1 ei
2 eidooiers
70 gr roomboter
150 gr slagroom

Italiaanse meringue
50 g eiwit
100 g kristalsuiker
35 ml water

Bereiding:

Schelp

  • Rol het bladerdeeg uit tot 2mm dikte en prik goed in met een vork of korstprikker.
  • Snijd een cirkel van 24cm uit het deeg en leg op een omgekeerd taartblik van 20 of 21cm.
  • Maak het deeg licht vochtig met een natte kwast en bestrooi goed met de suiker.
  • Laat het deeg 30 minuten rusten. Verwarm intussen de oven voor op 200°C.
  • Bak de bladerdeeg schelp in ongeveer 20 minuten mooi goudbruin.
  • Haal voorzichtig van het taartblik af en leg de schelp met de gesuikerde kant omlaag terug op de bakplaat. Laat de schelp nog nadrogen en garen in de oven op 150 °C (ca. 10 minuten).
  • Laat volledig afkoelen en bestrijk de binnenkant met een dun laagje gesmolten chocolade.

Vulling

  • Breng de passievrucht, suiker en citroensap aan de kook. Klop het ei los en meng er de helft van de passievrucht al kloppend door.
  • Breng het geheel aan de kook en laat 1 minuut pruttelen. Voeg van het vuur af de boter toe. Laat volledig afkoelen in de koelkast.
  • Klop de slagroom lobbig en spatel door de passievrucht. Giet in de schelp, strijk glad en laat opstijven in de koeling.

Italiaanse meringue

  • Breng de suiker met het water aan de kook. Klop de eiwitten half op. Wanneer de siroop 118 °C is verlaag je de snelheid van de mixer en giet je de hete siroop in een dunne straal in de kom. Klop tot de meringue iets is afgekoeld.
  • Verdeel over de taart en maak af met een gasbrander.

Passievrucht meringue schelp - Gwenn's Bakery