Chocolade en passievruchttaart - Gwenn's Bakery
Chocolade Taart

Chocolade en passievruchttaart

Deze chocolade en passievruchttaart is echt superlekker! (okee ik ben bevooroordeeld ja..!) Maar het is  een taart met een heerlijke combinatie van smaken vind ik. Aan de ene kant heb je een cake met een rijke chocoladesmaak. Deze is echter gelijk minder zwaar dankzij de romige en zachte vulling van slagroom en mascarpone. Maar je krijgt nog genoeg extra frisheid tussendoor met de verse passievrucht bovenop en alle laagjes passievrucht curd erin verstopt. Krijg je al zin in deze chocolade en passievruchttaart??? Even aan het werk en jouw prachttaart staat op tafel!

Chocolade en passievruchttaart - Gwenn's Bakery

Recept: Chocolade en passievruchttaart

Voor 8-10 personen

Cake
100 gr roomboter, kamertemperatuur
175 gr kristalsuiker
2 eieren
180 gr patentbloem
1 tl. baking soda
50 gr cacaopoeder
150 ml crème fraîche

Vulling
100 gr Passievrucht curd
150 gr slagroom, 35% vet
100 gr mascarpone
25 gr poedersuiker
1/2 vanillestokje
1 passievrucht, vers

Bereiding:

Cake

  • Verwarm de oven voor op 180 ℃. Bekleed een ingevette ronde bakvorm van 15cm met bakpapier.
  • Klop de boter glad, voeg de suiker toe en klop verder tot bleek en luchtig. Voeg de eieren 1 voor 1 erbij en schraap goed langs de randen.
  • Zeef de bloem, baking soda en cacao. Meng de helft hiervan door het mengsel van boter en suiker. Voeg nu alle crème fraîche toe en tot slot de andere helft van de droge ingrediënten. Meng het beslag zo kort mogelijk tot net homogeen.
  • Strijk het beslag glad uit in de bakvorm en bak circa 45- 60 minuten of tot een prikker er schoon uitkomt.
  • Laat de cake kort afkoelen en haal dan uit de vorm. Laat verder afkoelen op een rooster en snijd hierna in 3 horizontale lagen.

Vulling

  • Maak de passievrucht curd volgens het recept.
  • Klop de slagroom stevig samen met de mascarpone, suiker en vanille. Strijk een kleine hoeveelheid hiervan uit op de onderste cake en verdeel hier een paar lepels passievrucht curd op. Dek af met een tweede cakelaag en herhaal tot de slagroom op de bovenste laag zit. Schep het vruchtvlees uit de passievrucht en verdeel over de slagroom.

Chocolade en passievruchttaart - Gwenn's Bakery

Foto’s: Isa Blom – www.isavision.nl

2 Reactie

  1. Lijkt mij een heerlijk recept! Ik heb de passievrucht curd inmiddels al gemaakt. Ook de chocolade cake. Kan ik hem verder afmaken voor morgen of beter morgen pas de vulling?
    Alvast bedankt voor jouw reactie

Laat een reactie achter