Chocolade fudge - Gwenn's Bakery
Chocolade Friandises

Chocolade fudge

Deze chocolade fudge is werkelijk één van de makkelijkste en snelste recepten op de blog. En dan ook nog eens met slechts twee ingrediënten!!! Met enkel wat gecondenseerde melk en pure chocolade ben je er al. Natuurlijk kun je deze chocolade fudge wat extra smaak geven met een theelepel vanille-extract en een snufje fleur de sel. Maar je kunt nog verder gaan en er lekkere noten aan toevoegen of er wat koffie in oplossen. Zo kun je dus leuk variëren met een simpel recept voor chocolade fudge en er elke keer iets anders van maken. Maar mijn favoriet is en blijft deze simpele variant met een lekker sterke chocoladesmaak.

Maak ook eens mijn recept voor klassieke Karamel Fudge. Echt een aanrader!

 

Recept: Chocolade fudge

Voor 1 plak van circa 20x20cm

1 blik gecondenseerde melk (398 gr)
500 gr pure chocolade

Smaakmakers (optioneel)
1 tl vanille-extract >>> zie hier mijn recept
fleur de sel (zeezoutvlokken)

Bereiding:

 • Neem een vierkante bakring van 20x20cm en leg deze op een recht bord of plankje. Een bakvorm kan ook, deze moet je dan wel bekleden met een laagje bakpapier zodat je het later kunt lossen.
 • Giet de inhoud van het blikje gecondenseerde melk in een pan en doe de chocolade erbij. Als je vanille-extract toe wilt voegen of een andere smaakmaker doe je dit nu.
 • Verwarm dit rustig op laag vuur tot de chocolade volledig is gesmolten. Doe het vuur niet te hoog om verbranden of schiften te voorkomen.
 • Als de chocolade volledig is gesmolten en je een mooi glimmend en glad mengsel hebt, giet je dit in de ring of vorm. Strijk het zo glad mogelijk met een paletmes (of lepel) en laat een paar uur opstijven in de koelkast.
 • Snijd de fudge in blokjes en bestrooi met een snufje fleur de sel. Dit versterkt de smaak van de chocolade fudge en maakt hem onweerstaanbaar!

6 Reactie

 1. Deze goddelijke chocolade fudge gemaakt. Super easy en mega lekker! Echt een leuke traktatie voor verjaardagen.

 2. Goedemorgen,

  Ik heb een vraagje mijn fudge stijft niet op hihi.
  Ik heb 1 bl gecondenseerde melk en 400gr ong melkchocolade denk dat het daar aan ligt.
  Ik weet de verhoudingen helaas niet vd soorten chocolade.

  Melk zacht opgezet chocolade stukjes erbij gedaan alles in zijn geheel laten smelten. Op bakpapier gegoten toen in de koelkast gezet. Maar waarsch ligt het ook aan de warmte zonder af te koelen in de koelkast gezet.Nu net nutella met nootjes.

  Maar hoe lukt het me om de verhouding goed te krijgen van de div soorten chocolade?

  En zag dat je ook een light versie vd melk hebt of werkt dat niet bij fudge maken?

  Gr Jolanda

 3. Hi,

  In mijn recept gebruik je 500gr. pure chocolade (niet melk) op 400gr gecondenseerde melk. Pure choco hard beter uit door de samenstelling. Bij melk moet je dus nog meer dan 500gr gebruiken op 1 blikje cond. melk en eventueel ook boter toe voegen. De verhoudingen kan ik je niet geven aangezien ik nooit melk choco fudge maak. Ik raad persoonlijk melk choco fudge niet aan. De cond. melk en de choco zijn beiden superzoet dus krijg je een mierzoete fudge. Pure choco geeft nog wat balans met bitterheid van de choco.

 4. Hi super bedankt ga het proberen. Ben normaal niet vd pure chocolade, maar word de pure chocolade wat minder puur van smaak door de gecondenseerde melk?
  Ik ben meer van melk en witte chocolade.

  Is de witte ook zelfde hoeveelheid als puur?

  Nogmaals bedankt

  Gr Jolanda

  1. Uiteraard zal de pure smaak gemengd worden met de cond. melk dus milder zijn. Maar juist door alle suiker in de choco en de cond. melk wil je niet nog meer suiker toevoegen. Pure geeft juist de balans waarbij wit of melk echt mierzoet is in fudge. Wit is nog zoeter dan puur en melk en hard nog minder goed uit dus moet je nog veel meer van hebben. Wit gebruik ik sowieso liever niet voor fudge of andere recepten waar nog meer suiker bij gaat.

Laat een reactie achter