Chocolade fudge - Gwenn's Bakery
Chocolade Friandises

Chocolade fudge

Deze chocolade fudge is werkelijk één van de makkelijkste en snelste recepten op de blog. En dan ook nog eens met slechts twee ingrediënten!!! Met enkel wat gecondenseerde melk en pure chocolade ben je er al. Natuurlijk kun je deze chocolade fudge wat extra smaak geven met een theelepel vanille-extract en een snufje fleur de sel. Maar je kunt nog verder gaan en er lekkere noten aan toevoegen of er wat koffie in oplossen. Zo kun je dus leuk variëren met een simpel recept voor chocolade fudge en er elke keer iets anders van maken. Maar mijn favoriet is en blijft deze simpele variant met een lekker sterke chocoladesmaak.

Maak ook eens mijn recept voor klassieke Karamel Fudge. Echt een aanrader!

 

Recept: Chocolade fudge

Voor 1 plak van circa 20x20cm

1 blik gecondenseerde melk (398 gr)
500 gr pure chocolade

Smaakmakers (optioneel)
1 tl vanille-extract >>> zie hier mijn recept
fleur de sel (zeezoutvlokken)

Bereiding:

  • Neem een vierkante bakring van 20x20cm en leg deze op een recht bord of plankje. Een bakvorm kan ook, deze moet je dan wel bekleden met een laagje bakpapier zodat je het later kunt lossen.
  • Giet de inhoud van het blikje gecondenseerde melk in een pan en doe de chocolade erbij. Als je vanille-extract toe wilt voegen of een andere smaakmaker doe je dit nu.
  • Verwarm dit rustig op laag vuur tot de chocolade volledig is gesmolten. Doe het vuur niet te hoog om verbranden of schiften te voorkomen.
  • Als de chocolade volledig is gesmolten en je een mooi glimmend en glad mengsel hebt, giet je dit in de ring of vorm. Strijk het zo glad mogelijk met een paletmes (of lepel) en laat een paar uur opstijven in de koelkast.
  • Snijd de fudge in blokjes en bestrooi met een snufje fleur de sel. Dit versterkt de smaak van de chocolade fudge en maakt hem onweerstaanbaar!

1 Comment

Laat een reactie achter