Churros - Gwenn's Bakery
Basisrecepten Desserts

Churros met chocoladesaus

OMG deze Churros zijn echt waanzinnig lekker! Ik heb ze afgelopen weekend zelfs 2 keer gemaakt! (om het recept te testen natuurlijk hahaha!). Nou heb ik ze een keer met een vrij grote spuitmond gemaakt en dit was erg lekker. Knapperige korst, maar lekker zacht van binnen. En omdat ze groter waren, was de binnenkant dus ook naar verhouding meer. De tweede keer heb ik ze vrij dun gemaakt (met een kleiner spuitmondje) en dit vond ik ook eigenlijk wel lekkerder. De binnenkant nog steeds zacht, maar nu meer korst en die was echt heerlijk knapperig!

Het voordeel van dit recept is dat het deeg zeer snel klaar staat (max. 15 minuten als je rustig aan doet). En je kunt het zelfs zonder frituurpan maken! Ik heb zelf geen frituur thuis, dus heb ik voor dit recept gewoon een grote koekenpan genomen en deze gevuld met zonnebloemolie. Met een keukenthermometer kun je zo ook makkelijk de temperatuur meten zodat deze perfect is voor het frituren. Serveer ze wel altijd zo vers mogelijk, want alleen dan zijn ze het lekkerst!

Churros - Gwenn's Bakery

Recept: Churros met chocolade

Chocoladesaus (ganache)
1/2 recept voor chocolade ganache (recept)

Churros
150 gr patentbloem
250 tot 275 ml kokend water
1 tl. bakpoeder
1 tl. zout
1 el. kristalsuiker
1 el. olijfolie

Extra
100 gr kristalsuiker
1 el. kaneel

Bereiding:

Chocoladesaus

  • Maak de ganache volgens het recept en serveer warm bij de verse churros.

Churros

  • Kook het water en zeef intussen in een mengkom de bloem met de bakpoeder en voeg hier de zout, suiker en olijfolie aan toe.
  • Voeg het hete water in stappen toe om klontjes te voorkomen. Roer goed door de bloem met een houten lepel tot het deeg iets plakkerig is en zacht genoeg om straks te kunnen spuiten. Het kan zijn dat het nog iets te stug is en je dus een scheutje water moet toevoegen. Doe het deeg in een spuitzak met een kleine gekartelde spuitmond. (hoe kleiner de spuitmond, des te dunner en dus knapperiger ze zullen zijn)
  • Verwarm de frituur (of een pan met zonnebloemolie) op 180°C en zet de spuitzak klaar.
  • Spuit nu steeds met de spuitzak lange slierten en knip met een schaartje het deeg los. Je mag natuurlijk ook ronde churros spuiten of andere vormen.
  • Draai de churros af en toe om zodat ze om en om bruin en gaar worden. Als ze klaar zijn haal je de churros uit de olie en laat je ze even uitlekken op keukenpapier.
  • Tot slot meng je de extra suiker en kaneel en haal je hier de churros even door. Schud de overtollige suiker af en serveer de churros zo vers mogelijk met de warme chocolade ganache.

 

 

Churros - Gwenn's Bakery

Laat een reactie achter