Kokos vruchtenkoekjes - Gwenn's Bakery
Koekjes

Kokos vruchtenkoekjes

Deze kokos vruchtenkoekjes zijn een leuke variatie op de bekende Chocolate Chip Cookies. Hierbij draait het vooral om de nieuwe vulling die alle smaak geeft aan de koekjes. De vulling bestaat uit havervlokken, kokos, chocolade en gedroogde vruchten. Kokos en chocolade geven natuurlijk allebei hun eigen rijke smaak aan de koekjes. Maar de vruchten geven het juist weer een frisse toon zodra je weer een stukje tegenkomt. Uiteraard kun je hiermee variëren en vruchten gebruiken die je lekker vindt, maar zorg voor frisse smaken voor de juiste balans. De havervlokken geven vooral een heerlijke textuur met wat extra beet. Neem wel altijd grove havervlokken, de fijne vlokken maken het deeg te zacht en nemen teveel vocht op. Hierdoor kunnen de kokos vruchtenkoekjes uiteindelijk te droog worden.

Recept: Kokos vruchtenkoekjes

Voor zo’n 12 koekjes

125 gr roomboter, kamertemperatuur
75 gr rietsuiker
50 gr witte basterdsuiker
mespunt kaneel
20 gr honing
2 gr fleur de sel (zeezoutvlokken)
1 ei
150 gr patentbloem
5 gr bakpoeder
150 gr gedroogde vruchten (bijv. abrikoos, mango en ananas)
50 gr pure chocolade
100 gr geraspte kokos
75 gr grove havervlokken

Bereiding:

  • Klop de boter,  rietsuiker, basterdsuiker, kaneel, honing en zout romig en glad in de staande mixer. Voeg hier het ei aan toe en klop verder tot alles mooi gemengd is. Zeef de bloem met het bakpoeder en voeg dit toe aan het deeg.
  • Hak de gedroogde vruchten en chocolade in kleine stukjes. Meng dit samen met de geraspte kokos en havervlokken door het deeg tot het een samenhangend geheel vormt.
  • Verdeel het koekjesdeeg in 12 stukjes (ca. 70 gram ieder). Maak de handen vochtig en draai alle stukjes deeg met de handen tot balletjes. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak zo’n 12-15 minuten op 200 ℃ in de voorverwarmde oven.
  • Laat de kokos vruchtenkoekjes volledig afkoelen op een rooster en bewaar in een koekjestrommel. (of eet ze lekker snel op!)

Kokos vruchtenkoekjes - Gwenn's Bakery

2 Reactie

  1. Goedemorgen Gwenn, hadden die bolletjes niet platgedrukt moeten worden? Ik dacht ze vloeien zeker nog uit in de oven maar nee. Weet nu ook niet of ze gaar zijn met 15 minuten. Heb ze er maar uitgehaald want ze hadden de kleur al.

    groetjes Merel

    1. Hi, was het deeg misschien te koud? Alle hoeveelheden precies gevolgd? Ik maak er altijd balletjes van zoals in het recept staat en zoals je kunt zien op de foto’s zijn het mooie platte koekjes na het bakken.

Laat een reactie achter