Lange vingers - Gwenn's Bakery
Basisrecepten Koekjes

Lange vingers

Lange vingers kennen we natuurlijk allemaal erg goed! Of we nou een tiramisu maken of ze gewoon lekker opsnoepen bij de koffie. Nu is het vaak ook makkelijker om ze kant en klaar te kopen, maar die vind ik zelf niet zo lekker. Die zijn iets te droog en hebben weinig smaak, dus maak ik ze liever helemaal zelf. Het recept lijkt erg op een gewoon biscuit, maar met meer meringue en dus lucht erin. Kort en heet bakken en je hebt huisgemaakte lange vingers!

Enkele leuke recepten met lange vingers: Tiramisu, Charlotte met rood fruit.

Recept: Lange Vingers

Voor 1 charlotte of bavarois, of 30-40 losse koekjes

150 gr eiwit
125 gr kristalsuiker
100 gr eigeel
125 gr patentbloem
poedersuiker

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 200°C en zeef intussen de bloem. Klop de eiwitten stijf op in de staande mixer. Voeg aan het einde de suiker toe en klop nog een minuut op hoge snelheid.
  • Vouw het eigeel voorzichtig door de eiwitten heen, zonder het volledig te mengen. Voeg nu de bloem in 2 keer toe en vouw rustig verder tot het net gemengd is. Giet het beslag in een spuitzak met een ronde spuitmond van 1cm doorsnee.
    • Voor een charlotte of bavarois: Spuit twee cirkels van de gewenste grootte op het bakpapier door in het midden te beginnen en als een spiraal rondom naar buiten te gaan. Spuit ook koekjes van 6cm tegen elkaar aan in een lange strook. (De cirkels zijn voor de bodem en in de vulling, de stroken voor rondom de taart).
    • Voor losse koekjes: Spuit koekjes van zo’n 6 cm lang naast elkaar op de met bakpapier beklede bakplaat. Laat enige ruimte tussen de koekjes want ze rijzen licht.
  • Bestrooi de lange vingers goed met de poedersuiker en bak in zo’n 12-15 minuten gaar. Haal na het bakken het bakpapier van de bakplaten en laat alles op een rooster afkoelen. Bewaar tot slot luchtdicht of gebruik direct in een taart.

Lange vingers - Gwenn's Bakery

Foto’s: Isa Blom – www.isavision.nl

Laat een reactie achter