Marshmallows - Gwenn's Bakery
Friandises

Marshmallows

Ik ben dol op marshmallows! Van die zachte en zoete kussentjes zijn het! Nu zijn marshmallows uit de winkel voor mij veel te zoet en smaken nogal nep. Maar als je ze helemaal zelf maakt is het een wereld van verschil! En het is eigenlijk helemaal niet zo moeilijk!!!

Eigenlijk is het niet veel meer dan een meringue, deze maak je net als een Italiaanse meringue. De siroop maak je echter met water, suiker én honing. Neem liever acacia honing, deze heeft de meest milde smaak zodat je marshmallows niet naar een hap honing smaken. Voeg wat gelatine toe en bijv. vanille voor een prachtig eindresultaat.

Ik maak het in het recept hieronder in een vorm, maar je kunt het eventueel ook opspuiten en gelijk een leuk vormpje maken. Veel bakplezier!

Marshmallows - Gwenn's Bakery

Recept: Marshmallows

bakvierkant 20cm of taartring van 18cm

90 gr water
225 gr kristalsuiker
30 gr acacia honing (of andere honing)
85 gr eiwit
1 el. vanille-extract (of maak het zelf met mijn recept!)
1 gr vanillepoeder (optioneel)

12 gr gelatine
50 gr poedersuiker
50 gr maizena
olie om in te vetten

Bereiding:

  • Week eerst de gelatine in ruim koud water.
  • Verhit in een steelpan het water met de suiker en honing tot 135 °C. Als het al bij 120 °C is begin je met het opkloppen van de eiwitten op hoge snelheid, gebruik hiervoor het liefst een standmixer. De eiwitten moeten schuimend zijn en nog niet te stevig.
  • Als de siroop (van water, suiker en honing) 135 °C is giet je dit in een dunne straal langs de rand van de mengkom in de schuimende eiwitten (middelhoge snelheid). Klop weer verder op hoge snelheid.
  • Laat de gelatine (met een paar druppels water) smelten in de magnetron of in een pannetje. Giet dit in de nu stevig draaiende meringue. Voeg tegelijk ook de vanille toe en klop op hoge snelheid verder tot het is afgekoeld tot zo’n 40-45 °C.
  • Zeef de poedersuiker en maizena samen en strooi 1/3 hiervan uit boven een vel bakpapier of siliconen mat. Vet de ring of het kader in met de olie en leg op het vel bakpapier.
  • Giet de massa hete marshmallows in de vorm, strak glad uit met een paletmes en bestrooi met nog 1/3 van de poedersuiker + maizena. Laat een hele nacht drogen op kamertemperatuur.
  • Maak een groot mes warm in heet water en droog het af. Snij de marshmallows uit de vorm en snijd vervolgens in stukjes. Maak het mes tussendoor steeds schoon in het hete water.
  • Hussel de marshmallows in de resterende poedersuiker + maizena en schud het overtollige eraf.
  • Bewaar luchtdicht en geniet van heerlijke zelfgemaakte marshmallows!
Marshmallows - Gwenn's Bakery

Laat een reactie achter