Nutella koekjes - Gwenn's Bakery
Chocolade Koekjes

Nutella koekjes

Ik ben dol op Nutella en op koekjes, dus is het best gek dat ik laatst pas dit recept voor Nutella koekjes heb geprobeerd. Maar wat ben ik blij dat ik het heb bedacht! hahaha. Ik kwam op het idee voor deze Nutella koekjes dankzij mijn recept voor Chocolade zanddeeg koekjes en de Abrikozenkoekjes, het is dus ook een mix hiertussen. En in feite is het niets meer of minder dan koekjes van zanddeeg gevuld met Nutella. Wel vind ik het gaatje in de koekjes er altijd erg leuk uitzien terwijl het vrijwel geen extra moeite kost.

Nutella koekjes - Gwenn's Bakery

Recept: Nutella koekjes

Voor circa 12-15 stuks

Zanddeeg
225 gr patentbloem
125 gr roomboter
90 gr poedersuiker
2 gr zout
30 gr amandelmeel
1 heel ei

200 gr Nutella of zelfgemaakte hazelnootpasta

Bereiding:

  • Doe de bloem, boter, poedersuiker, zout en amandelpoeder in een grote kom en meng eerst met de vingertoppen de boter door de droge ingrediënten. Wrijf vervolgens alles door met de handen tot een zanderig geheel.
  • Voeg tot slot het ei toe en meng tot een homogeen deeg. (al deze stappen kunnen ook gedaan worden in een staande mixer met een menghaak).
  • Tot slot moet je het deeg kort “fraiseren” op het aanrecht. Dit betekent dat je met je handpalm het deeg in 3 tot 4 keer voor je uit strijkt en hiermee het zanddeeg goed homogeen maakt. Pak het nu goed in met plastic folie en laat het tenminste 30 minuten rusten in de koelkast.
  • Verwarm de oven vast voor op 170°C en leg een vel bakpapier op de bakplaat. Rol het koude deeg nu snel uit tot 3-4 mm dikte en steek rondjes uit van 6-7cm doorsnee. Als je het resterende deeg opnieuw uit wilt rollen voor meer koekjes, kun je het beter eerst koud zetten. Anders is het te slap en zal het niet meer werken.
  • Steek bij de helft van de koekjes in het midden ook een kleiner rondje uit van zo’n 2-3cm. Bak de koekjes in 15 tot 20 minuten gaar en laat ze vervolgens afkoelen op een rooster.
  • Smeer op de koekjes (zonder gat) steeds een lepeltje Nutella. Druk de koekjes met gat erop om ze aan elkaar te plakken. Schep tot slot nog een klein beetje extra Nutella in het midden van de koekjes.
  • Als je wilt dat de Nutella mooi egaal uitvloeit in de koekjes, kun je ze heel kort in de nog warme oven zetten. Hierdoor zal de Nutella beginnen te smelten en de opening van het koekje goed vullen. Laat ze niet te lang zitten and glijden de koekjes van elkaar af.

Nutella koekjes - Gwenn's Bakery

Laat een reactie achter