Chocolade Zanddeeg Koekjes - Gwenn's Bakery
Chocolade Koekjes

Chocolade zanddeeg koekjes

Soms moet je gewoon een makkelijk maar heerlijk recept hebben, zoals deze voor chocolade zanddeeg koekjes. Ik had laatst wat zanddeeg gemaakt op dezelfde dag dat ik truffels maakte. En ineens bedacht ik me dat ik met de restanten van beiden ook heerlijke koekjes kon maken! Ik had al zanddeeg schijfjes gemaakt en hoefde alleen wat chocolade ganache ertussen te doen! Anyways, ik bedoel dus dat dit echt heel makkelijk te maken is en het “plakken” van de koekjes ook erg leuk om met de kids te doen. Dus heb je gewoon even trek in iets zoets? Ga dan even snel bakken en je hebt voor straks een lekkere snack klaar!

Chocolade Zanddeeg Koekjes - Gwenn's Bakery

Recept: Chocolade zanddeeg koekjes

Ingrediënten:

Voor 12-15 koekjes

Zanddeeg:
225 gr patentbloem
125 gr roomboter
90 gr poedersuiker
2 gr zout
30 gr. amandelpoeder/meel
1 heel ei

Chocolade Ganache
200 gr pure chocola (goede kwaliteit!)
200 ml slagroom

Bereiding:

Zanddeeg

  • Doe de bloem, boter, poedersuiker, zout en amandelpoeder in een grote kom en meng eerst met je vingertoppen de boter door de droge ingrediënten. Wrijf vervolgens alles door met de handen tot een zanderig geheel. Voeg tot slot het ei toe en meng tot een homogeen deeg. (al deze stappen kunnen ook gedaan worden in een staande mixer met een menghaak).
  • ls laatste moet je het deeg kort “fraiseren” op het aanrecht. Dit betekent dat je met je handpalm het deeg in 3 tot 4 keer voor je uit strijkt en hiermee het zanddeeg goed homogeen maakt. Pak het zanddeeg nu goed in met plastic folie en laat het tenminste 30 minuten rusten in de koelkast.
  • Verwarm de oven vast voor op 170°C en leg een vel bakpapier op de bakplaat. Rol het deeg nu uit tot 3-4 mm dikte en snij rondjes uit van 6cm doorsnee. Dit doe je het beste met een ronde uitsteekvorm, maar je kunt ook de opening van een glas of kopje gebruiken om het deeg uit te steken. Bak de rondjes in zo’n 15 tot 20 minuten gaar en laat ze vervolgens afkoelen op een rooster.

 

Chocolade Ganache

  • Hak of breek de chocola in stukjes en smelt deze au bain-marie. Het is niet erg als het niet volledig gesmolten is want daar zorgt de slagroom straks verder voor.
  • Breng nu in een pannetje de slagroom aan de kook. Wanneer de room heet is giet je deze in drie stappen op de gesmolten chocolade. Roer intussen steeds goed door met een garde om de room en chocolade goed samen te brengen en de ganache goed egaal en glad te maken.
  • Laat de ganache tot kamertemperatuur afkoelen tot hij goed smeerbaar is en niet te hard. Doe het in een spuitzak en spuit toefjes ganache op de helft van de koekjes. Dit kun je natuurlijk ook met een lepel doen. Doe de andere helft van de koekjes nu op de ganache en je chocolade zanddeeg koekjes zijn klaar!

Chocolade Zanddeeg Koekjes - Gwenn's Bakery

Chocolade Zanddeeg Koekjes - Gwenn's Bakery

 

Laat een reactie achter