Tarte fine aux pommes - Gwenn's Bakery
Desserts Taart

Tarte Fine aux pommes

De tarte fine aux pommes is weer zo’n heerlijk Frans taartje waar ik echt dol op ben! Heel simpel met slechts een paar ingrediënten waaronder een lekker krokant bladerdeeg en zachte appels. En dit is juist zo’n recept wat perfect is om thuis te bakken als je snel iets wilt hebben, maar niet veel in huis hebt. Wat het nog lekkerder maakt is een bolletje vanille roomijs. Maar wellicht nog beter voor een perfecte balans is een lepel friszure crème fraîche. En dat is ook wat ik altijd kies bij bijvoorbeeld een stukje tarte tatin. Gebruik het liefst goede kwaliteit (vers) bladerdeeg. Maar als je nog een paar plakjes bladerdeeg in de diepvries hebt liggen kun je deze tarte fine aux pommes ook als kleine taartje maken. Verder kun je naast appel allerlei vruchten gebruiken! Denk bijvoorbeeld aan peer, abrikoos en perzik. Maar zelfs ananas en banaan kunnen een leuke twist geven aan deze taart.

 

Tarte fine aux pommes - Gwenn's Bakery

Recept: Tarte fine aux Pommes

300 gr bladerdeeg
3 appels (bijv. jonagold of pink lady)
50 gr rietsuiker
30 gr roomboter, gesmolten

Bereiding:

 • Verwarm de oven voor op 200°C. Besmeer op een vel bakpapier een cirkel van 25 cm doorsnee met boter en bestrooi dan met de helft van de suiker.
 • Rol het bladerdeeg uit tot 3mm dikte en snij een cirkel uit van 25cm doorsnee. Leg de cirkel bladerdeeg op het bakpapier (bovenop de boter en suiker).
 • Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij in twee. Snij alle helften in dunne reepjes van 2mm dikte. Leg de appelreepjes in een waaierpatroon op het deeg, bestrijk lichtjes met wat boter (vooral de randen van het deeg) en bestrooi tot slot met de suiker.
 • Bak in 25-30 minuten gaar en mooi bruin. Er mogen best zwarte randjes aan de appels zitten en alles moet gekaramelliseerd zijn.
Tarte fine aux pommes - Gwenn's Bakery

Foto’s: Isa Blom – www.isavision.nl

7 Reactie

 1. bladerdeeg in de diepvries
  appelen heeft men toch in huis
  dit is fantastisch
  ik maak het iedere keer als ik bezoek heb
  gaat snel, is zeer mooi, en duurt niet lang
  een welgemeende merci Gwen

Laat een reactie achter