Aardbeienmuffins - Gwenn's Bakery
Cakes Gebakjes

Aardbeienmuffins

Deze aardbeienmuffins zijn superlekker als zomerse muffins! Ze zijn heel fris dankzij de flinke lading verse aardbeien erin. Maar ze zijn ook verrassend luchtig en hebben iets weg van die heerlijke Franse financiers doordat er meer eiwit in het beslag zit. Je kunt naast aardbeienmuffins ook experimenteren met andere vruchten zoals frambozen, abrikozen, perziken, appels en nog veel meer. Maar probeer ook eens een lepeltje gesneden verse kruiden toe te voegen zoals citroenverbena, basilicum of zelfs tijm. Geniet dus volop van verse aardbeien nu en dit recept voor aardbeienmuffins!

Aardbeienmuffins - Gwenn's Bakery

Aardbeienmuffins - Gwenn's Bakery

Recept: Aardbeienmuffins

Voor circa 12 muffins

125 gr roomboter (kamertemperatuur)
150 gr kristalsuiker
75 gr ei (ongeveer 1,5 ei)
130 ml volle melk
1 tl. vanille-extract (zie hier recept)
250 gr patentbloem
13 gr bakpoeder
snuf zout
75 gr eiwit
200 gr verse aardbeien
+extra boter en bloem voor de bakvorm
poedersuiker voor het bestrooien achteraf

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de muffinvorm in met wat zachte of gesmolten boter en bestuif licht met bloem. Klop eventueel overtollige bloem eruit. Eventueel kun je de boter en bloem ook weglaten en de aardbeienmuffins direct in cupcakepapiertjes bakken.
  • Klop de boter en suiker glad en iets bleker. Voeg de eieren toe en meng dit goed door. Voeg de melk en vanille al roerend toe tot deze is opgenomen.
  • Zeef de bloem en bakpoeder boven het beslag en vouw er rustig doorheen. Meng nu ook de eiwitten erdoor en het zout.
  • Was en snijd ongeveer 1/3 van de aardbeien in kleine stukjes en vouw door het beslag.
  • Verdeel het beslag over de muffinvorm. Snijd de overige aardbeien in grove stukken. Verdeel boven het beslag.
  • Bak de aardbeienmuffins circa 30 minuten in de oven of tot een prikker er schoon uitkomt. Laat volledig afkoelen en bestrooi met wat poedersuiker voor het serveren.

 

Aardbeienmuffins - Gwenn's Bakery

8 Reactie

    1. Er staat duidelijk dat je eerst het beslag in de vormpjes doet en daarop de aardbeien. Ik denk dat wat je ziet gewoon voor de foto is.

      1. Als je de foto bekijkt kiggen er mooie stukjes aardbei in de vorm. Dus alvorens het te maken dacht ik dat hierop dan het beslag kwam dat er zou tussen lopen. Bedank van de toelichting. )

  1. In het inleidende stukje staat dat er alleen Eiwit in hoeft, maar in de ingrediëntenlijst komt zowel eiwit als eieren terug? Ik hoor graag of het allebei moet of toch alleen eiwit.

    1. Er zit heel ei en eiwit in zoals je kunt lezen bij de ingrediënten. Maar naar verhouding dus vooral veel eiwit (inclusief die van de hele eieren). Dit geeft het beslag een andere textuur.

Laat een reactie achter