Chocolade Truffels - Gwenn's Bakery
Chocolade Friandises

Chocolade truffels

Bakkers klaar? Truffelen maar!

Vandaag heb ik weer een mooi basisrecept voor jullie: de chocolade truffels. Klein maar o zo fijn, want onder het dunne laagje cacaopoeder schuilt een heerlijke romige chocolade ganache. Je kunt natuurlijk simpelweg truffels maken met een klassieke ganache van gelijke delen chocola en slagroom. Maar de beste chocolade truffels hebben een iets ander recept voor de ganache om de textuur en smaak nog beter te maken. Ben je handig met een spuitzak, volg dan gewoon onderstaand recept. Zelf vind ik het veel sneller en makkelijker om met een spuitzak een plaat vol kleine bolletjes te spuiten. Dit voorkomt een hoop kliederen met je handen.

Chocolade Truffels - Gwenn's Bakery

Recept: Chocolade Truffels

Ingrediënten:

220 gr pure chocola (goede kwaliteit!)
160 ml slagroom
15 gr honing
35 gr roomboter
200 gr cacaopoeder

Bereiding:

  • Hak of breek de chocola in stukjes en smelt deze au bain-marie. Het is niet erg als het niet volledig gesmolten is, want daar zorgt de slagroom straks verder voor.
  • Breng nu in een pannetje de slagroom en de honing aan de kook. Wanneer de room heet is giet je deze in drie stappen op de gesmolten chocolade. Roer intussen steeds goed door met een garde om de room en chocolade goed samen te brengen en de ganache homogeen en glad te maken. Voeg vervolgens de boter toe en roer nogmaals goed door tot alles weer glad is.
  • Laat de ganache afkoelen tot deze steviger is geworden maar nog wat lobbig is. Vervolgens kun je het in een spuitzak storten en op een plaat of bord kleine bolletjes spuiten. Laat de bolletjes hard worden in de koeling en rol ze als laatste door de cacaopoeder, schud het overtollige poeder eraf en serveer.
  • Je kunt de truffels ook met je handen te maken, maar dan moet de ganache iets steviger zijn. Draai in je handen een kleine hoeveelheid ganache tot een mooi rond bolletje. Doe dit snel, anders smelten de bolletjes in je handen.

Chocolade Truffels - Gwenn's Bakery

 

2 Comment

Laat een reactie achter