Crème brûlée kokos limoen - Gwenn's Bakery
Desserts

Crème brûlée kokos limoen

Deze crème brûlée kokos limoen is net even anders dan normaal. De klassieke crème brûlée is zijdezacht en heeft die heerlijke verse vanille smaak. Maar bij deze twist vervang je de slagroom deels door kokosroom en krijg je hierdoor ineens een bijna Aziatisch nagerecht gemaakt van een Franse klassieker. Heerlijk met een zachte kokossmaak en dat lekkere frisse van de limoen. Perfect als frisse afsluiting van het diner.

Maak ook eens deze heerlijke Sinaasappel crème brûlée taart of de klassieke crème brûlée.

Crème brûlée kokos limoen - Gwenn's Bakery

Recept: Crème brûlée kokos limoen

Voor 4 stuks

200 ml slagroom
300 ml kokosroom
de geraspte schil van 1 limoen
1 vanillestokje, het merg
6 eidooiers
60 gr kristalsuiker
100 gr rietsuiker

4 crème brûlée schaaltjes
gasbrander

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor tot 120 °C en zet de crème brûlée schaaltjes klaar.
  • Breng de slagroom, de kokosroom, de limoenrasp en het vanillemerg + stokje aan de kook. Klop de eidooiers samen met de suiker glad in een mengkom. Giet de hete kokosroom al roerend op de eidooiers en meng goed met een garde. Zeef het mengsel en verdeel de hete room nu over de crème brûlée schaaltjes.
  • Schenk water in een diepe ovenschaal of braadslee tot ongeveer halverwege de hoogte van de schaaltjes en bak ten minste 1 uur in de oven. De crèmes brûlées zijn klaar als ze nog heel licht wiebelen in het midden maar wel voldoende gezet zijn aan de randen.
  • Laat ze afkoelen op kamertemperatuur en zet ze hierna minstens 4 uur of een hele nacht in de koelkast om verder op te stijven.
  • Strooi voor het serveren een dun laagje rietsuiker over elke crème brûlée en karamelliseer met een gasbrander.

TIP: Bij crème brûlée wordt normaliter standaard rietsuiker gebruikt voor de karamel. Dit geeft extra smaak en een dikker en krokanter laagje dan kristalsuiker.

Crème brûlée kokos limoen - Gwenn's Bakery

Laat een reactie achter