Appelbeignets met bladerdeeg - Gwenn's Bakery
Desserts Gebakjes

Appelbeignets met bladerdeeg

Met Oud en Nieuw zet ik graag de frituur aan voor deze heerlijke appelbeignets met bladerdeeg. Natuurlijk ben ik ook dol op overheerlijke oliebollen, maar ik vind het frisse van de appel vaak nog lekkerder! Denk ook eens aan ouderwetse appelflappen of zelfs abrikozenflappen.

De appelbeignets zijn het lekkerst als je vers bladerdeeg gebruikt. Dit heeft de rijkste smaak en bakt super mooi. Het gaatje in de appels vul je met amandelspijs, maar dit kan (nog traditioneler) ook met een schepje kaneelsuiker. Juist deze kaneelsuiker maakt het helemaal af voor een perfecte zoete snack om het nieuwe jaar in te luiden!

Op zoek naar meer recepten voor Oud en Nieuw? Kijk eens hier!

Appelbeignets met bladerdeeg - Gwenn's Bakery

Recept: Appelbeignets

Voor 8-10 stuks

3-4 kleine appels, bijv. Goudrenetten
1 recept bladerdeeg of 2 pakken koelvers/diepvries bladerdeeg
200 gr kristalsuiker
1-2 tl kaneelpoeder
100 gr amandelspijs
zonnebloemolie om te frituren

Bereiding:

  • Bestuif het werkblad licht met bloem en rol het bladerdeeg uit tot 1,5-2mm dikte. Verdeel het bladerdeeg in 2 stukken.
  • Schil de appels, haal het klokhuis eruit met een appelboor en snijd elke appel in 3-4 dikke schijven van ongeveer 2cm dikte.
  • Maak een van de stukken bladerdeeg heel licht vochtig met een kwast.
  • Maak de kaneelsuiker door de suiker met kaneel simpelweg te mengen. Haal de appelschijven door de kaneelsuiker. Verdeel de appelschijven op het deeg, zorg voor voldoende tussenruimte.
  • Vul de gaten in de appelschijven met een stukje amandelspijs en dek het geheel af met de andere plak bladerdeeg. Druk het deeg vooral rond de appels goed aan.
  • Steek nu met een gekartelde uitsteker van zo’n 10-11cm alle appelbeignets uit. Laat ze even rusten in de koelkast.
  • Verhit de olie in een (frituur)pan tot 190 °C. Frituur de appelbeignets 3-4 minuten gaar en mooi bruin per kant en laat goed uitlekken op keukenpapier. Haal ze tot slot door de kaneelsuiker tot ze rondom bedekt zijn.
  • Als ze al zijn afgekoeld kun je ze eventueel nog enkele minuten opwarmen in een hete oven.
Appelbeignets met bladerdeeg - Gwenn's Bakery

Laat een reactie achter