Hartige cake met olijven - Gwenn's Bakery
Hartig

Hartige cake met olijven

Vandaag staat deze hartige cake met olijven op het programma. Ik at laatst namelijk weer een hartige cake bij een borrel. Ik bedacht me ineens dat ik dit type gerecht helemaal vergeten was en dat dit ook juist zo leuk is om te maken. Vooral erg leuk voor bij een borrel met vrienden of familie. Ik ben er dus snel mee aan de slag gegaan en heb deze hartige cake met olijven gemaakt.

Nou gaat er natuurlijk veel meer in dan enkel olijven en hier kun je zelf ook erg leuk mee variëren. En dat is nou juist het fijne van zo’n hartige cake. Ik heb zelf voor een mediterrane smaak gekozen met olijven, ham, paprika, thijm en oregano. Ook voegt de olijfolie extra smaak toe en vervangt zo de boter. Maar varieer zelf vooral door andere smaakmakers toe te voegen zoals bijvoorbeeld feta of blauwe kaas. Maar ook kun je spekjes of zelfs vis gebruiken.

Nog een paar lekkere hartige recepten: Quiche Lorraine, Pretzels of Spanakopita.

Hartige cake met olijven - Gwenn's Bakery

Recept: Hartige cake met olijven

Voor een cake van 25 cm lengte

4 plakjes ham
1 geroosterde paprika
100 gr olijven
225 gr bloem
1 el. bakpoeder
4 eieren
100 ml olijfolie
100 gr geraspte kaas
thijm en/of oregano
zout en peper

Bereiding:

  • Vet een cakeblik van 25 cm lengte in met olijfolie en bekleed deze met bakpapier. Vet ook het bakpapier licht in met olijfolie.
  • Snijd de ham, paprika en de olijven in grove stukken. Meng de bloem, bakpoeder, ei en olie tot een glad beslag en voeg naar smaak zout, peper en de kruiden toe.
  • Voeg tot slot de kaas, ham, paprika en olijven toe. Bak de hartige cake zo’n 40 tot 45 minuten op 180 °C of tot een satéprikker er schoon uit komt.
  • Verwijder de cake direct na het bakken uit het cakeblik en laat hem vervolgens volledig afkoelen op een rooster.

Foto’s: Isa Blom – www.isavision.nl

Laat een reactie achter