Vegan chocoladetruffels - Gwenn's Bakery
Chocolade Vegan

Vegan chocoladetruffels

Deze vegan chocoladetruffels zijn bijzonder simpel te maken en niet van echt te onderscheiden! Een klassieke chocoladeganache bestaat enkel uit chocolade en gewone slagroom. Allemaal heel simpel aan te passen om zonder enkel probleem een echte vegan chocoladeganache te kunnen maken! Je vervangt immers enkel de room door een plantaardige variant en daar zijn er tegenwoordig genoeg van in de supermarkt. Zelf kies ik vaak voor kokosroom (dus niet kokosmelk!), dit geeft gelijk een lekkere kokossmaak aan de vegan chocoladetruffels. Het recept is verder vrijwel identiek aan ‘gewone’ chocoladetruffels. Wil je ze iets luxer maken? Doop ze dan eerst in wat getempereerde chocolade en hierna pas in de cacaopoeder. Dit geeft een lekker krokant laagje en extra intensiteit qua smaak.

Recept: Vegan Chocoladetruffels

250 gr pure chocolade
200 gr plantaardige room (bijv. kokosroom of sojaroom)
200 gr cacaopoeder

Bereiding:

  • Hak of breek de chocola in stukjes en smelt deze au bain-marie.
  • Verhit intussen de plantaardige room op halfhoog vuur tot net voor het kookpunt.
  • Giet een derde van de hete room op de gesmolten chocolade en roer met een spatel tot het volledig gemengd is. Herhaal twee keer tot alle room is opgenomen en de ganache mooi gemengd is en glanst. De ganache is nu klaar.
  • Laat de ganache afkoelen in de koelkast tot deze steviger is geworden maar nog wat lobbig is. Vervolgens kun je het in een spuitzak storten en op een plaat of bord kleine bolletjes spuiten.
  • Je kunt de truffels ook met je handen te maken, maar dan moet de ganache iets steviger zijn (dus langer koelen). Draai in je handen een kleine hoeveelheid ganache tot een mooi rond bolletje. Doe dit snel, anders smelten de bolletjes in je handen. Vervolgens rol je ze door de cacaopoeder.
  • Laat de bolletjes hard worden in de koeling en rol ze als laatste door de cacaopoeder, schud het overtollige poeder eraf en serveer.

Vegan chocoladeganache - Gwenn's Bakery

Laat een reactie achter