Chocolade Twister - Gwenn's Bakery
Chocolade

Chocolade twister

Dit recept is voor een heerlijke chocolade twister van bladerdeeg. Eigenlijk is het een heel simpel recept waarbij we vers bladerdeeg vullen met Nutella of hazelnootpasta en deze net als een soort Babka gaan oprollen en draaien. De vulling kan ook iets anders zijn dan Nutella, denk eens aan speculaaspasta in het najaar of een soort kaneel/botervulling net als cinnamon rolls. Kortom je kunt alle kanten op, al is deze chocolade twister zelf al een genot om te eten.

Vind je het nog lastig om zelf bladerdeeg te maken? Kijk dan hier voor mijn bladerdeegrecept met stap-voor-stap instructie over het vouwen en uitrollen. Ook kun je kiezen nog voor “snel bladerdeeg“.

Chocolade Twister - Gwenn's Bakery

Recept: Chocolade twister

1/3 recept bladerdeeg (zie recept) of 2 pakken koelvers
150 gr Nutella of andere hazelnootpasta
1 ei, los geklopt
50 gr amandelschaafsel
100 gr poedersuiker
20 ml water

Bereiding:

  • Rol het bladerdeeg uit tot een rechthoek van ca. 30x50cm en 2mm dikte.
  • Verdeel de Nutella (of hazelnootpasta) over het bladerdeeg. Eventueel kun je nu een extra vulling toevoegen zoals gehakte hazelnootjes of stukjes chocolade.
  • Rol het deeg op vanaf de lange kant tot je een mooie strakke deegrol hebt. Snijd dit in 3-4 stukken en snijd deze ieder weer een maal doormidden.
  • Draai voor elke twister de 2 helften om elkaar heen (net als je bij een Babka doet). Probeer zoveel mogelijk van de gesneden kant naar buiten te laten waaien.
  • Laat de twisters 30 minuten rusten in de koelkast om het bladerdeeg te ontspannen en leg ze hierna op een bakplaat met bakpapier.
  • Bestrijk ze licht met het ei en strooi er wat amandelschaafsel over.
  • Bak de chocolade twister op 180 ºC in een voorverwarmde oven in ca. 50-60 minuten gaar. Het bladerdeeg moet echt door en door gaar zijn en niet bleek van binnen. Laat volledig afkoelen.
  • Maak van de poedersuiker en water een glazuur en spuit of drizzle over de chocolade twister.
Chocolade Twister - Gwenn's Bakery
Chocolade Twister - Gwenn's Bakery

Laat een reactie achter