Florentins - Gwenn's Bakery
Chocolade Friandises Koekjes

Florentins

Florentins zijn traditioneel op basis van noten, honing, sinaasappel en chocolade. Natuurlijk kun je hiermee variëren en daarom heb ik hazelnoten en zelfs pijnboompitten toegevoegd. Die laatste geven echt een bijzondere smaak aan het koekje. Met witte en melkchocolade zijn ze trouwens ook heel erg lekker!
In Nederland worden deze typisch Franse koekjes vaak onterecht ‘florentines’ genoemd. Het is echter een mannelijk woord en heet dus altijd ‘florentins’ in het Frans. (excuus voor de Franse les 😛 )

 

 Recept: Florentins

Voor 25-30 stuks

100 g crème fraîche
100 g kristalsuiker
25 g honing
75 g gekonfijte sinaasappelschillen
40 g hazelnoten
40 g pijnboompitten
40 g patentbloem
80 g amandelschaafsel
fleur de sel
200 g chocolade, getempereerd

Zie mijn how-to om stap voor stap te leren hoe je chocolade moet tempereren.

Bereiding:

  • Verhit de oven tot 200 °C (heteluchtoven).
  • Verhit de crème fraîche, suiker en honing in een pan tot 118 °C.
  • Hak de gekonfijte sinaasappelschillen en hazelnoten grof. Voeg samen met de pijnboompitten en bloem toe aan de pan. Meng van het vuur af goed door en voeg als laatste het amandelschaafsel en een snufje fleur de sel toe. Roer alles voorzichtig om te voorkomen dat de amandelen te veel breken.
  • Rol dun uit tussen twee vellen bakpapier en verwijder het bovenste vel bakpapier. Bak 8 minuten in de oven tot het mooi goudbruin en gekaramelliseerd is.
  • Laat 1 minuut afkoelen en steek er zo veel mogelijk rondjes uit met een ronde uitsteker van 6 cm ø. Laat de koekjes volledig afkoelen en doop de gladde kant van elke florentin in de getempereerde chocolade.

Florentins - Gwenn's Bakery

Laat een reactie achter