Palmiers - Gwenn's Bakery
Koekjes

Palmiers

Palmiers zijn ontzettend bekend en horen naar mijn mening in het lijstje met de allerlekkerste koekjes! Je kunt ze in elke Franse bakkerij vinden en natuurlijk ook kant en klaar. Maar zelfgemaakt is natuurlijk het beste of niet?! Nou is het wel belangrijk voor dit recept om een goede kwaliteit bladerdeeg te gebruiken. Kant en klaar is mogelijk, maar zal niet de lekkerste palmiers geven. In het basisrecept  bladerdeeg staat duidelijke stap voor stap uitleg om dit moeiteloos zelf te maken. Gebruik dit vervolgens ook bijvoorbeeld voor kaasstrikken of een tarte fine aux pommes.

Naast het bladerdeeg heb je enkel een deegroller en wat suiker nodig. Voor het gemak kun je de uiteinden van het deeg ook naar elkaar toe rollen. Maar echte palmiers horen er uit te zien als hartjes waarbij de lap bladerdeeg vanuit de uiteinden naar elkaar toe is gevouwen. Je kunt trouwens ook leuk variëren door bijvoorbeeld noten toe te voegen in de laatste toer bladerdeeg.

Palmiers - Gwenn's Bakery

Recept: Palmiers

1/2 recept voor bladerdeeg (zie stap voor stap recept)
100 g kristalsuiker

Bereiding:

  • Maak het bladerdeeg tot aan de vierde toer en laat dit goed rusten/opstijven in de koelkast.
  • Bestrooi het aanrecht en het deeg met de suiker terwijl je de 2 laatste toeren maakt. Rol en druk de suiker goed in het deeg.
  • Als het deeg te slap is kun je het nog kort op laten stijven in de koelkast, maar zeker niet langer dan 30 minuten. Anders smelt de suiker en zal het deeg te nat worden.
  • Rol het deeg uit tot een grote rechthoek met een breedte van 60 cm en 5-6 mm dikte. Gebruik suiker om het deeg niet te laten plakken. Snijd de randen recht af en vouw beide helften nu in 2 keer naar het midden toe en uiteindelijk op elkaar.
  • Snijd plakjes van 1 cm af en leg ze op een met boter ingevette bakplaat. Duw de uiteinden iets naar buiten toe om een soort “V” te maken. Hierdoor kan het bladerdeeg in het midden nog iets uitzetten.
  • Bak ongeveer 30 minuten op 200 ℃ en keer de palmiers halverwege om op de bakplaat. De palmiers moeten mooi bruin kleuren en niet te bleek blijven.

Foto’s: Isa Blom – www.isavision.nl

Laat een reactie achter