Rendier Brownies - Gwenn's Bakery
Cakes Koekjes

Rendier Brownies

Ik vind bakken met kerstmis echt heel leuk! Veel leuker dan andere feestdagen voor mij. Voor het kerstdiner van mijn dochter kwamen we samen op het idee om deze schattige Rendier Brownies te maken! Eigenlijk bijzonder simpel! Als basis natuurlijk mijn ultieme Brownies van hier op de blog. Met wat pure chocolade en een cornetje in de aanslag zijn we met z’n tweeën gezellig gaan versieren. Met wat M&M’s (smarties of andere leuke rode snoepjes zijn natuurlijk ook goed!), wat kant en klare suikeroogjes en verschillende kleine pretzels maakten we in een handomdraai deze heerlijke Rendier Brownies. En zijn ze niet super cute?!

Deze rendier brownies en andere Kerstrecepten vind je ook hier in mijn verzameling Kerstrecepten.

Rendier Brownies - Gwenn's Bakery

Recept: Rendier Brownies

Voor 1 bakvorm van 25x35cm en circa 30 stuks

250 gr pure chocolade
400 gr roomboter
550 gr kristalsuiker
5 eieren
5 gr zout
2 tl vanille-extract
300 gr patentbloem
60 gr cacaopoeder

Mini Pretzels
M&M’s of Smarties (rood of andere kleuren)
Suikeroogjes
Wat extra chocolade voor het plakken

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 175°C, vet de bakvorm in en bekleed deze met bakpapier.
  • Smelt de chocolade en boter au bain-marie en laat het iets afkoelen tot gebruik. Zeef de bloem samen met de cacaopoeder.
  • Doe de suiker, eieren, zout en vanille-extract in de kom van de mixer en klop het in enkele minuten luchtig en bleek. Voeg hier het chocolade-botermengsel aan toe en spatel dit er voorzichtig doorheen.
  • Meng hier vervolgens de bloem en cacaopoeder kort door en indien gewenst tot slot de noten en extra chocolade stukjes.
  • Doe het beslag in zijn geheel in de bakvorm en bak het in 50-55 minuten gaar. De bovenkant moet krokant zijn en lichtbruin uitgeslagen, terwijl de binnenkant lekker smeuïg blijft.
  • Laat helemaal afkoelen en haal dan de brownies uit vorm om ze te snijden in de gewenste maat.
  • Snijd de brownies in kleine rechthoeken en leg ze iets uit elkaar klaar op een schone ondergrond.
  • Smelt de extra chocolade au bain-marie. Spuit kleine druppels chocolade op de brownies waar je de neus, ogen en oren gaat plakken. Dit kan het beste met een cornetje (zie mijn how-to cornetje vouwen). Eventueel kun je ook de decoratie licht in de chocolade dippen en dan op de brownies plakken.
  • Leg nu een rode m&m in het midden, twee suikeroogjes erboven en leg 2 mini pretzels op de bovenste hoeken voor de oortjes.
  • Bewaar de rendier brownies nu kort in de koelkast zodat de chocolade kan opstijven en alles goed vast zit.
Rendier Brownies - Gwenn's Bakery
Rendier Brownies - Gwenn's Bakery

Laat een reactie achter