Sinterklaas Rocky Road - Gwenn's Bakery
Friandises Koekjes

Sinterklaas Rocky Road

Deze Sinterklaas Rocky Road is de perfecte zoete snack voor een geslaagd Sintfeest! Het is eigenlijk gewoon een simpele twist op de klassieke Rocky road. Deze chocolekkernij kun je nl. op allerlei manieren maken door simpelweg de vulling te veranderen. De basis van deze Sinterklaas rocky road blijft dus lekkere pure chocolade met roomboter. Maar dan gevuld met strooigoed, chocolade kruidnoten, speculaas, Sint schuimpjes en allerlei ander snoepgoed wat met de stoomboot is meegenomen uit Spanje!

Meer Sinterklaas recepten vind je hier

Sinterklaas Rocky Road - Gwenn's Bakery

Recept: Sinterklaas Rocky road

300 gr pure chocolade
125 gr roomboter
2 el. glucose (of honing)
circa 300 gr vulling*, bijvoorbeeld:
– strooisnoep
– chocolade kruidnoten
– speculaas/kruidnoten
– schuimpjes
– marsepeintjes

*Uiteraard kun je heel veel variëren met de vullingen van Sinterklaas strooigoed, dus gebruik vooral wat je zelf lekker vindt om steeds weer nieuwe combinaties te maken!

Bereiding:

  • Smelt de chocolade au bain-marie. Voeg de boter en honing toe en meng tot het mooi glad en gesmolten is.
  • Voeg de vullingen toe aan de boter/chocolade en meng goed door. Houd een klein beetje van de vullingen apart voor het bestrooien achteraf. Vullingen als speculaasjes kun je in stukjes hakken of breken voordat je het toevoegt. Kleinere vullingen als kruidnoten kunnen direct door de chocolade gemengd worden.
  • Bekleed een bakvorm van circa 20x20cm met bakpapier of plastic folie en giet het gehele Sinterklaas rocky road mengsel erin. Strijk het indien nodig een beetje glad uit. Verdeel de achtergehouden vullingen over de bovenkant en druk heel licht in de chocola zodat het bij het uitharden vast zal plakken.
  • Zet de rocky road een paar uur in de koeling tot het volledig is uitgehard. Haal uit de bakvorm en laat nog een uur op kamertemperatuur komen voordat je het in stukken gaat snijden. Het moet dus eerst koelen zodat alles goed hard wordt en vervolgens op kamertemperatuur omdat het anders te koud is om te snijden en erg zal brokkelen of afbreken.
  • Serveer direct of bewaar nog enkele dagen in de koeling.

Probeer ook eens mijn recept voor klassieke Rocky road. Heerlijk met koekjes, marshmallows en nog meer lekkers!

 

Sinterklaas Rocky Road - Gwenn's Bakery

Sinterklaas Rocky Road - Gwenn's Bakery

Laat een reactie achter