Speculaasrotsjes - Gwenn's Bakery
Chocolade

Speculaasrotsjes

Ik ben echt dol op deze speculaasrotsjes. Eigenlijk is het gewoon een super simpele variatie op de bekende pindarotsjes. Maar in plaats van pinda’s te gebruiken doe je er gewoon wat speculaasjes in. Natuurlijk kun je ook kruidnoten of een andere lekkere koek gebruiken om deze door Sinterklaas geïnspireerde chocolaatjes te maken.

Wel voeg ik zelf nog een lekker korreltje fleur de sel toe bovenop de speculaasrotsjes direct na het scheppen. Bij pindarotsjes zorgen de pinda’s voor een iets hartigere smaak. Speculaas is natuurlijk veel zoeter dus zal ook een zoeter chocolaatje geven. Het korreltje zout zorgt voor net wat meer balans en brengt de smaak van de speculaasrotsjes echt naar een ander level! Doe dit wel direct na het scheppen en als de chocolade nog wat nattig is zodat het ook plakt en er niet vanaf glijdt.

Meer Sinterklaas recepten vind je hier

Speculaasrotsjes - Gwenn's Bakery

Recept: Speculaasrotsjes

Voor zo’n 12-15 stuks

150 gr chocola, getempereerd (naar wens melk, wit of puur)
100 gr speculaasjes (zie hier basisrecept speculaas)
snufje ‘fleur de sel’ (optioneel

Bereiding:

  • Hak of breek de speculaasjes in stukjes niet groter dan 1cm. Hoe kleiner, des te makkelijker kun je de speculaasrotsjes vormen en zien ze er mooier uit.
  • Tempereer de chocola. Zodra de juiste eindtemperatuur bereikt is meng je de chocola door de speculaas.
  • Roer alles goed door elkaar tot alle stukjes speculaas volledig bedekt zijn door de chocola.
  • Neem een lepel en schep kleine hoopjes van het mengsel op een vel bakpapier. Voeg op dit moment eventueel nog een snufje fleur de sel toe of bijvoorbeeld cacao nibs. Doe dit wel voordat de chocolade is gekristalliseerd, anders plakt het niet meer.
  • Na het vormen zal de chocolade al snel gaan kristalliseren (mits correct getempereerd). Laat het eerst wel volledig uitharden voordat je gaat proeven. Eenmaal klaar kun je genieten van heerlijke Sint-chocolaatjes bij de koffie.

Speculaasrotsjes - Gwenn's Bakery

Laat een reactie achter