Kerstflikken - kerstrecept - Gwenn's Bakery
Friandises Koekjes

Kerstflikken

Kerstflikken hadden we vroeger bij ons altijd in huis rond de kerst. Uiteraard kun je allerlei kleuren musketzaadjes kiezen. Zo kun je oranje kiezen voor Koningsdag, blauw of roze voor een babyshower of lekker alle kleuren van de regenboog voor een funky disco variant. Maar ik vind het vooral een lekker chocolaatje voor de feestdagen en maak soms zakjes vol om cadeau te geven met kerst. Het is een leuk recept om te maken als de dagen langer worden en het versieren is ook erg leuk voor kinderen.

Meer Kerstrecepten vind je hier

 

Kerstflikken - kerstrecept - Gwenn's Bakery

Recept: Kerstflikken

Voor circa 30 stuks

300 gr getempereerde chocolade (melk, wit of puur)
musketzaad (rood, wit en/of groen)

-> Zie hier how-to chocolade tempereren <-

Bereiding:

  • Zet voordat je begint alvast een vel bakpapier (of acetaatfolie) klaar op een bakplaat of gewoon op het aanrecht. Tevens leg je het musketzaad klaar om straks gelijk op de chocolade te kunnen strooien.
  • Tempereer de chocola en breng op de juiste temperatuur. Gebruik naar wens witte, pure of melkchocolade. Let echter wel op de verschillen in temperaturen bij het tempereren van de diverse soorten chocolade.
  • Als de chocolade correct is getempereerd giet je alles in een spuitzak. Knip een klein puntje van de spuitzak af en spuit op het bakpapier kleine hoopjes vloeibare chocolade (zo’n 10 gram elk). Let op want het gaat natuurlijk nog wat uitvloeien dus laat voldoende ruimte tussen de kerstflikken.
  • Strooi nu snel (voordat de chocolade begint te kristalliseren) de musketzaadjes op de chocolade.
  • Laat de kerstflikken vervolgens volledig uitharden. Dit kan gewoon op kamertemperatuur, maar als het wat warmer is (of je hebt haast) mag het eventueel in de koelkast. Bewaar de kerstflikken tot slot altijd op een droge en koele plek.

Als je ze in de kerstboom wilt hangen kun je de chocolade ook direct op een touwtje spuiten. Na het uitharden zit het touwtje vast en kun je de kerstflikken direct in de kerstboom hangen!

Je kunt ze ook maken met nootjes of gekonfijte vruchten als topping i.p.v. musketzaad zoals bij deze Mendiants.

 

Kerstflikken - kerstrecept - Gwenn's Bakery

 

Laat een reactie achter